Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΓΟΥΡΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Ο... ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ELDORADO!

Σε πρόσφατες αναρτήσεις από αντιμεταλλευτικά blog με... βαθυστόχαστες και... εμπεριστατωμένες αναλύσεις για το χρηματιστηριακό αντίκτυπο, που προκαλούν οι αντιδράσεις, οι συζητήσεις, οι διαδόσεις και οι φήμες που σπέρνουν οι «οικολόγοι», που δρουν ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής, επιχειρήθηκε να περάσει η εντύπωση πως όλο αυτό το «πακέτο» ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την κατρακύλα που εμφανίζουν το τελευταίο τρίμηνο οι τιμές των μετοχών διεθνών μεταλλευτικών εταιρειών, μεταξύ αυτών και της  EldoradoGold.


Μάλιστα δεν έλειψαν και κάποιες πανηγυρικές αναρτήσεις, όπου μια συγκεκριμένη δράση στις ή για τις #skouries συνδέονταν ευθέως από εκείνους με την καθοδική τάση της συγκεκριμένης μετοχής. 

Με απλά λόγια, ...έφτυσε ένας «οικολόγος» στις Σκουριές, αυτό διαδίδονταν μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και από αυτό το «φτύσιμο» μας... ενημέρωναν, ότι έπαθε «πνευμονία» η τιμή της μετοχής της εταιρείας που κατέχει σε ποσοστό 95% την ευθύνη εκμετάλλευσης και διαχείρισης των «Μεταλλείων Κασσάνδρας».


Μπορούν οι ίδιοι «αναλυτές» να μας εξηγήσουν, τι συνέβη στην εβδομάδα που προηγήθηκε και η τιμής της Eldorado σημείωσε άνοδο;;; Από τα 7,55 δολλάρια περίπου που κυμαινόταν τη Δευτέρα η τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο του Τορόντο, την Παρασκευή «έκλεισε» όπως λένε στη χρηματιστηριακή γλώσσα στα 8,38 δολάρια!!! Σημειώθηκε δηλ. μια αύξηση στην τιμή της μετοχής που αγγίζει το 11%... (Για την ακρίβεια 10,99%)


Καλά, όλη αυτή την εβδομάδα δε βρίσκονταν στον Καναδά ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου...» και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βάγγέλης Λαμπάκης, όπου ενημέρωσαν το κοινοβούλιο, την ομογένεια, και άλλες ακτιβιστικές συλλογικότητες για την... ποικιλία δεινών, που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη εταιρεία στη ΒΑ Χαλκιδική και τη Θράκη;;;

Φώτο από τη... διαδήλωση που έγινε έξω από τα γραφεία της Eldorado στον Καναδά
Δε θα έπρεπε λογικά αυτές... οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις μέσα στην έδρα της Eldorado,  η δημοσιότητα και η απήχηση που είχαν από τα Καναδικά ΜΜΕ να επηρεάσουν αρνητικά και την τιμή της μετοχής της;;; Από την Ελλάδα το έχουν... καταφέρει. 

Στον Καναδά τι συνέβη και υπήρξαν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα;;; Πως τόλμησαν οι διεθνείς αγορές να περιφρονήσουν τις καταγγελίες του πλέον... αρχέγονου ακτιβιστή και της συνοδείας του; 

Από την άλλη, μήπως μια πιο πυκνή παρουσία του ιδρυτή του antigold στον Καναδά είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την οικονομική ευρωστία της εταιρείας, που θα συμβάλει και κατ' επέκταση στην οικονομική ευρωστία της επένδυσης;



 Δε συζητούμε για μόνιμη μετανάστευση στον Καναδά. Εκτός από το ράλι ανόδου της μετοχής και όλων των θετικών συνεπειών που θα έχει αυτή, η μετεγκατάσταση και για τον ίδιο νομίζουμε ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη και ίσως πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση της αντιμεταλλευτικής καριέρας του.

Στον Καναδά εδρεύουν οι μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρείες του κόσμου, ενώ παράλληλα υπάρχει δυναμική μεταλλευτική δραστηριότητα λόγω και της πληθώρας των κοιτασμάτων που διαθέτει αυτή η αχανής χώρα. Πεδίο δόξης λαμπρόν ανοίγεται μπροστά του.

Νομίζουμε, ότι είναι πολύ άδικο για μια τέτοια οικουμενική προσωπικότητα να χαραμίζει το ταλέντο της στη μικρή και ασήμαντη Ελλάδα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις