Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

"ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΔΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ... ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

Από το Συντονιστικό Εργαζομένων στα Μεταλλεία της Μ. Παναγίας, μας εστάλη πριν από λίγο μια ανακοίνωση που διαψεύδει κατηγορηματικά...
ζητήματα, που προέκυψαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από το 2ο Χορευτικό Αντάμωμα που έγινε το Σάββατο που μας πέρασε στην Μ.Παναγία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του συντονιστικού των εργαζομένων, την οποία θα σχολιάσουμε εκτενώς σε άλλη ανάρτηση μας.

"Στη Μ. Παναγία αλλά και στα Μαδεμοχώρια γενικότερα μας είναι γνωστό ότι κάποιοι συντοπίτες και συγχωριανοί μας δεν λογαριάζουν ούτε ιερά, ούτε όσια για να προβληθούν και να προβάλουν αυτή τη ντροπή, που αποκαλούν αγώνα.


Το ότι θα έφταναν στο σημείο όμως να βγάλουν ψεύτες 10.000 μάτια που είδαν και έζησαν από κοντά το τι έγινε πραγματικά στο 2ο χορευτικό αντάμωμα της Μ. Παναγίας ήταν κάτι που δε μπορούσαμε να το φανταστούμε.  


Γιατί αυτή η εκδήλωση δεν ήταν σαν τη συναυλία, που έγινε στην Ιερισσό τον προηγούμενο Μάιο. Δεν έγινε για να διχάσει .Εγινε για να ενώσει.  Έγινε για να προβληθούν οι παραδόσεις μας και η φιλοξενία του χωριού μας.


Όλοι οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας βάλαμε τα προσωπικά, τα πολιτικά, τα εργατικά μας θέματα στην άκρη και συνεργαστήκαμε για να γίνει το καλύτερο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων που έγινε μεχρι τώρα στη Χαλκιδική και φυσικά μέχρι το επόμενο.


Αυτό που είχαμε σαν αρχικό στόχο, βγήκε και σαν εντύπωση στους 780 χορευτές των συγκροτημάτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έδωσαν το παρόν και κάνενα ψέμα  δεν μπορεί να την καπελώσει.


Να πούμε εδώ ότι για όσα λέμε και θα πούμε και στη συνέχεια υπάρχουν και βίντεο τα οποία τα επιβεβαιώνουν.


1ο Καμία... λαική γιορτή δεν μετατράπηκε σε «οχι στα μεταλλεία». Είναι ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ. Όπως ξεκίνησε το αντάμωμα έτσι και τελείωσε παρά τις προβοκάτσιες που δέχτηκαν οι Μεγαλοπαναγιώτες και οι χιλιάδες επισκέπτες μας από 30 άτομα μεταξύ αυτών και ο γνωστός «καλόγερος», που εκτελούσε χρέη φωτογράφου!!!  Κανένας δεν τους έδωσε την παραμικρή σημασία. Γιατί ξέρουμε τι είδους μυαλά, αξιοπρέπεια και σεβασμό έχουν αυτά τα άτομα και σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να τινάξουμε στον αέρα αυτό που είχε ετοιμαστεί με πολύ μεράκι, πολύ κόπο και χρήμα σε δύσκολες εποχές από κατοίκους, επαγγελματίες και το συντονιστικό εργαζομένων στα μεταλλεία της Μ. Παναγίας.


2ο ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ είναι επίσης ότι αυτός ο κόσμος που ήρθε ταίστηκε από τα 4 τραπέζια τους με τους ετοιματζίδικους κουραμπιέδες. Στις γειτονιές του χωριού είχαν στηθεί 4 πλουσιοπάροχοι μπουφεδες με φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν με τα ίδια τους τα χέρια οι γυναίκες της Μ. Παναγίας, ενώ και το κρασί έρεε άφθονο.


3ον ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ επίσης, ότι τα χορευτικά συγκροτήματα ενώθηκαν με το χορό που έστησαν 6 αντιδρούσες με μπλουζάκια SOS, στην άκρη της πλατείας στο Χοροστάσι. Ολα τα συγκροτήματα ξεκίνησαν από το δημοτικό σχολείο και κατέληξαν στο χοροστάσι με στάσεις για φαγητό και κρασί στα σημεία που είχαν στηθεί οι μπουφέδες.


Πρέπει να προσθέσουμε εδώ ότι οι 6 αντιδρούσες, που στις φωτογραφίες του καλόγερου δείχνουν να απολαμβάνουν τη γιορτή, πριν γίνει το αντάμωμα οι ίδιες αλλά και φίλες τους με τα ίδια μυαλά έπαιρναν και έλεγαν σε συγχωριανούς, αλλά και σε κατοίκους άλλων χωριών να μην έρθουν ,γιατί η εκδήλωση διοργανώνεται με χρήματα της Ελληνικός Χρυσός. Δεν τους βγήκε και κοίταξαν μετά πως θα ρεφάρουν στη γιορτή, θέλοντας να δείξουν ότι και αυτές είχαν κάνει τις ετοιμασίες τους. Τους πρόδωσαν οι αγορασμένοι κουραμπιέδες τους οποίους πήγαν να βγάλουν πουλώντας μπλουζάκια.


4ο ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ ότι δεν καλέστηκε το χορευτικό της Ιερισσού. Καλέστηκε και αυτό αλλά η δικαιολογία που πρόβαλε για να μην έρθει ήταν ότι» λόγω των προσαγωγών δεν μπορούσαν να έρθουν στο αντάμωμα»


5ο ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ είναι ότι ο δήμαρχος Αριστοτέλη ήρθε και έφυγε σαν κλέφτης από το αντάμωμα. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε δείχνουν ότι ο κ. Πάχτας όχι μόνο ήρθε αλλά γλέντησε με την ψυχή του το Αντάμωμα συμμετέχοντας στο χορό που είχε στηθεί. Φεύγοντας ένας Μεγαλο Παναγιώτης που τα είχε πιεί πήγε να τον πλησιάσει για να του πεί κάτι. Αμέσως όμως απομακρύνθηκε από κατοίκους του χωριού και το θέμα έληξε εκεί.


Ειλικρινά λυπόμαστε που μικρή μερίδα συγχωριανών μας φτάνουν στο σημείο να συμπεριφέρονται σαν βαλτοί, με ψέματα, με συκοφαντίες και με μίσος μέσα στην καρδιά τους απέναντι μας. Πέρα από το να τους περιφρονούμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, όσο και να το επιζητούν εκείνοι που τους βάζουν μπροστά να τα κάνουν όλα αυτά.


Η κοινωνία της Μ. Παναγίας έχει επιλέξει το δρόμο της. Θέλει και απαιτεί ανάπτυξη και πολιτισμό. Το απέδειξε με το αντάμωμα και θα το ξαναδείξει πολύ σύντομα με ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις."

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG: Ακολουθούν τα βίντεο στα οποία αναφέρεται στην ανακοίνωση του το συντονιστικό εργαζομένων Μ. Παναγίας, ενώ τα ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΥΔΗ στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση δημοσιεύτηκαν εδώ και εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις