Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Συνάντηση με επαγγελματίες των Ν. Μουδανιών είχε ο Γ. Μιχελάκης

Με μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της Κεντρικής Διοίκησης της Ν.Δ. με επικεφαλής το βουλευτή επικρατείας, Γιάννη Μιχελάκη, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στη Χαλκιδική.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη
συνάντηση ήταν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ προτάθηκε αντίστοιχη μείωση να υπάρξει και στα καταναλωτικά είδη. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες έθεσαν το ζήτημα της ρύθμισης των δανείων ενώ ειδική αναφορά έγινε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες όσον αφορά την ασφαλιστική τους κάλυψη και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Ο κ. Μιχελάκης, κατά τη συζήτηση, τόνισε ότι μείζον θέμα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς, όπως είπε, είναι εμφανές το πρόβλημα της ρευστότητας των τραπεζών, ενώ σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων υπογράμμισε πως θα υπάρξει συζήτηση στη Βουλή τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι σήμερα εφικτό να γίνει.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση για το οποίο σχολίασε ότι αναμένεται η τελική έγκριση από τους αξιωματούχους της τρόικας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μιχελάκης ανέφερε: «Τα προβλήματα που μας εξέθεσαν οι παράγοντες της αγοράς δεν απέχουν πολύ από τα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες όλης της χώρας. Υπάρχουν βεβαία ιδιαιτερότητες της περιοχής και θέματα, πέρα από τα δημοσιονομικά, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν και αυτό είναι το αντικείμενο των περιοδειών που κάνουμε. Υπήρξε μια καλή συζήτηση και αναφορά σε όλα τα θέματα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι περιμένουμε κάτι καλύτερο το επόμενο διάστημα».
Με το τέλος της συνάντησης η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών, Όλγα Παπαμέτη δήλωσε: «Τα Νέα Μουδανιά είναι εμπορικό κέντρο της Χαλκιδικής και η Αθήνα οφείλει να σκύψει στα προβλήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά και οι ευκαιρίες είναι αρκετές, αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος ώστε να επιλύονται. Τα αιτήματα των επαγγελματιών είναι γνωστά. Δεν περιμένουμε να λυθούν με μια ολιγόλεπτη συνάντηση αλλά πιστεύω ότι όταν έχεις συναντήσεις με στελέχη κορυφής είναι πιο εύκολο τα προβλήματα να ακουστούν στην κεντρική ηγεσία. Εμείς οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που μας δίνονται, είτε σε επίπεδο κυβερνητικό, είτε επαγγελματικό είτε ακόμα και αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματα του προς το βουλευτή επικρατείας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις