Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Χαλκιδική:Επίθεση από άγνωστους καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα μεταλλεία. Στόχος εμπρησμού Ι.Χ. αυτοκίνητο

Καταγγελίες για προπηλακισμούς και απειλές σε βάρος τους, ακόμη και για εμπρησμό αυτοκινήτου, διατύπωσαν εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Όπως καταγγέλθηκε, εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» δέχθηκαν το πρωί επίθεση από
άγνωστους, την ώρα που μετέβαιναν στα μεταλλεία προκειμένου να πιάσουν δουλειά, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους, στόχος εμπρηστών έγινε το αυτοκίνητο συγγενούς εργαζόμενου στα μεταλλεία.
«Γύρω στις 5.30 με 6 το πρωί, 20 Ιερισσώτες που μετέβαιναν στα μεταλλεία για να αναλάβουν τη βάρδια τους δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές από ομάδα κουκουλοφόρων στην είσοδο του χωριού» κατήγγειλε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις υπόγειες στοές.
Τόνισε δε ότι οι δράστες προκάλεσαν φθορά στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός εκ των εργαζομένων, ενώ, όπως είπε, «μετά το επεισόδιο οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα σπίτια τους».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Π. Αρβανιτάκη, στόχος εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου. Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη, αλλά από τη φωτιά που προκλήθηκε σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Από την πλευρά του, ο Τόλης Παπαγεωργίου, κάτοικος της Ιερισσού και πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου (που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης), μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διέψευσε ότι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» δέχθηκαν επίθεση.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός - Μεταλλεία Χαλκιδικής», είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, κατά αγνώστων, με την οποία κατήγγειλαν ότι συνάδελφοί τους δέχθηκαν απειλές και προπηλακισμούς από κατοίκους της Ιερισσού που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις