Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

To μεγάλο φαγοπότι της ΕΡΤ με την ανοχή των κυβερνήσεων

Tα κομματόσκυλα με τις αριστερές ιδεοληψίες και τις δεξιές μεγάλες τσέπες που “βούλιαξαν” την δημόσια ραδιοτηλέοραση και είχαν πάρει εργολαβία την λασπολόγηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.

Το ποιοι συνδικαλιστάδες κάνουν ακόμα κουμάντο στην κομματοκρατούμενη ΕΡΤ φαίνεται από το πάρτι του αριστερού

συνονθυλεύματος που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στο Ραδιομέγαρο. Το ποιος ήταν ο θολός ρόλος τους στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος θα φανεί στους επόμενους μήνες που θα αρχίσουν να “σκάνε” τα σκάνδαλα, ένα ένα, καθώς και ο ρόλος που διαδραμάτησαν σε συγκεκριμένες συμμορίες τρωκτικών του δημοσίου, πολυκομματικής σύνθεσης.

Ήδη διακινείται στο διαδίκτυο λίστα με κάποιες προκλητικές όσο και καραμπινάτες περιπτώσεις, που είναι βέβαιο πως θα απασχολήσουν και την Δικαιοσύνη η οποία ήδη ξεκίνησε την έρευνα της .

Δείτε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις όπως περιγράφονται και στην ετήσια έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης:
http://www.seedd.gr/LinkClick.aspx?fileticket=lvFyPFPcwb4%3D&tabid=74&mid=446

Το 1,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ για τα νέα λογότυπα της ΕΡΤ, το ξεχάσατε;

“Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. κατά τα έτη 2006-2007 προέβη, κατά παράβαση των οικείων διατάξεων, σε
τέσσερις απευθείας αναθέσεις σε αλλοδαπή εταιρία του έργου του ανασχεδιασμού-δημιουρ-
γίας των λογοτύπων και παραγωγής τηλεοπτικών σημάτων, συνολικού κόστους περίπου
1.500.000 ευρώ. Οι ως άνω συμβάσεις ανατέθηκαν απ’ ευθείας, με αποτέλεσμα να μην δια-
σφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή εταιρειών και να μην επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός
ανταγωνισμός που ενδεχομένως να απέφερε αρτιότερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά και
μικρότερο κόστος. Επιπλέον, η κατάτμηση του ενιαίου αντικειμένου της αλλαγής των σημά-
των σε τέσσερις επιμέρους συμβάσεις των οποίων το επιμέρους κόστος δεν υπερέβαινε το
1.000.000 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπαχθεί η σχετική διαδικασία στον προσυμβα-
τικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.”

«Συνεργασία» ΕΡΤ-EURONEWS

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαπλοκής συμφερόντων με θύμα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ για ιδιωτικούς-ιδιοτελείς σκοπούς αποτελεί η «συνεργασία» μεταξύ ΕΡΤ και Euronews.

Σύμφωνα με τη «συμφωνία», για την οποία ουδέποτε υπογράφηκε σύμβαση, η ΕΡΤ «δεσμεύτηκε» για τη μετάδοση ελληνόγλωσσου προγράμματος του Euronews με δωρεάν παραχώρηση των συχνοτήτων της.

Η υλοποίηση της «συμφωνίας» έγινε με τη σύσταση από πλευράς Euronews μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε. με έδρα στην Αγ. Παρασκευή Αττικής και νόμιμο εκπρόσωπο τον τότε Γενικό Δ/ντη Ενημέρωσης της ΕΡΤ (!!!!) που είχε διαπραγματευτεί τη «συμφωνία» για τη δωρεάν παραχώρηση της συχνότητας της ΕΡΤ στο Euronews.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική έκθεση επιθεώρησης ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η ευρύτητα της πληρεξουσιότητας που χορηγήθηκε στον εν λόγω υπάλληλο-Γενικό Δ/ντη της ΕΡΤ για εκπροσώπηση της Euronews στην Ελλάδα, συνιστά παραβίαση του Γενικού Κανονισμού της ΕΡΤ και ειδικότερα το πειθαρχικό αδίκημα «της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της εργασίας σε ξένα προς την υπηρεσία καθήκοντα».

Και στην περίπτωση αυτή, παρά το πόρισμα των ελεγκτών ΣΕΕΔΔ, κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν ελήφθη από τα αρμόδια όργανα της ΕΡΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις