Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: SANI FESTIVAL 2013

Με είκοσι δημιουργικά χρόνια στο ενεργητικό του, το Sani Festival μπαίνει στη νέα του εποχή με ανανεωμένο δυναμισμό και πρωτοβουλίες που δίνουν εγγυήσεις για ένα ακόμα πιο μελωδικό μέλλον!

Αν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τότε το νέο
έμβλημα του Sani Festival, μια παλλόμενη καρδιά, απεικονίζει τέλεια το όραμά του:
η αγάπη για τον πολιτισμό δε σταματάει ποτέ, όπως και οι πρωτοβουλίες που θα ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του.
Οι στόχοι του πάντα φιλόδοξοι και ο ετήσιος απολογισμός κάθε φορά πέραν του αναμενόμενου επιτυχημένος. Με τέτοια δεδομένα, πώς να σταματήσει κανείς να βλέπει ακόμα πιο μακριά, πώς να πάψει να επινοεί τρόπους που θα το ανανεώσουν χωρίς να προδώσουν την αισθητική του;

Έτσι φέτος, με την ίδια ορμή των χρόνων που προηγήθηκαν και με ακόμα μεγαλύτερο πάθος – ο δικός μας τρόπος να αντισταθούμε στην κρίση - το πρόγραμμα του Jazz on the Hill αφιερώνεται σε σπουδαίες γυναικείες φωνές μέσω της θεματικής «Female Jazz Vocalists», που θα φέρει στη σκηνή του κορυφαίες καλλιτέχνιδες του διεθνούς jazz στερεώματος όπως η China Moses, κόρη της διάσημης Dee Dee Bridgewater (12/07), η μοναδική Cassandra Wilson (13/7) και η Madeleine Peyroux (14/7) και ενώ στις 20/7 τη σκυτάλη θα πάρει η Βελγίδα σεφαραδίτικης καταγωγής συνθέτρια world music Myriam Alter. Στην ελληνική του ενότητα, πάλι, έχει προσκαλέσει καλλιτέχνες με ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα: η αισθαντική Σαβίνα Γιαννάτου θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για το Sani Festival, που θα περιλαμβάνει από μεσογειακές μουσικές μέχρι συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, και ο Δημήτρης Μαραμής μελοποιεί τον Ερωτόκριτο του Β. Κορνάρου και παρουσιάζει το σημαντικό του έργο «Ερωτόκριτος σε μπλουζ & Αυτοσχεδιασμοί» σε πρώτη δημόσια εκτέλεση (3/8). Παράλληλα, ο κινηματογράφος επανακάμπτει στο πλαίσιο του Sani Festival με ένα διήμερο αφιέρωμα στις καλύτερες και διεθνώς βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Thessaloniki International Short Film Festival (15-16/8). Και τέλος, σημαντική στιγμή του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ θα αποτελέσει η συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τον εξαίρετο μαέστρο της Αλεξάνδρο Μυράτ μέσα από ένα αφιέρωμα στις όπερες του Verdi (17/8) συνοδεία διάσημων λυρικών τραγουδιστών.
Θα σας δούμε στο Λόφο!

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη
Το Sani Festival είναι επίσημο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης (I.F.E.A. - International Festivals and Events Association Europe


ergoliptesxalkidikis.blogspot.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις