Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

“Ανεπιθύμητος” ο Τόλης Παπαγεωργίου στην Θράκη, λένε οι Εβρίτες Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2013/07/blog-post_1875.html#ixzz2aXUtbhmZ

tolis“Δεν θα κάνουμε την Θράκη Σκουριές ή Ζωνιανά” αναφέρει άρθρο παλιού Αλεξανδρουπολίτη και συμπληρώνει: “Μήπως ο Τόλης είναι ο “Κομισάριος” που δείνει εντολές στον Λαμπάκη;”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του
Σταύρου Κονδύλη, που σε πολλά σημεία ταυτίζεται με απόψεις που εκφράστηκαν παλαιότερα στο RodopiNews.gr:
http://www.elthraki.gr/δεν-θα-κανουμε-την-αλεξπολη-σκουριεσ/
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Δεν έχει θέση στον τόπο μας ο ταραξίας της Χαλκιδικής κ. Παπαγεωργίου – Ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, καιρός είναι ναξεφύγει από την επιρροή του και να κοιτάξει πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, αντί να τις διώχνει – Φτάνει πια η κοροϊδία της ψευδεπίγραφης “Διανομαρχιακής Επιτροπής”
Ήταν επόμενο κι αυτό να συμβεί γιατί η δράση φέρνει αντίδραση.
Η Ομάδα που ακούει στο βαρύγδουπο όνομα “Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του χρυσού” συνεδρίαζε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.
Τώρα αν αυτό είναι θεσμικά επιτρεπτό, είναι μια άλλη ιστορία που δεν είναι του παρόντος.
Είχε προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση του Δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη προς τους πολίτες να σπεύσουν σύσσωμοι να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση αυτή που όπως δήλωνε είναι κρίσιμη, γιατί τα άνομα σχέδια της Κυβέρνησης, είναι να χορηγήσουν άδεια στα χρυσωρυχεία, τώρα, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, πλην η περίφημη Διανομαρχιακή βρίσκεται σε εγρήγορση και θα καλέσει το λαό να ξεχυθεί στους δρόμους.
Ξεκίνησε λοιπόν η συνεδρίαση με πέντε – έξι άτομα όλα κι όλα, (ένας ο Δήμαρχος, ένας ο συνταξιούχος Δεμερίδης, δύο ΠΑΣΟΚΟΙ και ένας της συνιστώσας “ΑΝΤΑΡΣΥΑ”) αλλά σε λίγο γέμισε η αίθουσα από πολίτες που δήλωσαν ότι είναι ΥΠΕΡ της επένδυσης του χρυσού και θέλουν κι αυτοί να μιλήσουν.
Ο Δήμαρχός μας, δημοκρατικότατα, τους απάντησε ότι εδώ είναι η Επιτροπή ΚΑΤΑ του χρυσού και δεν έχουν λόγο.
Πήρε βέβαια την απάντηση ότι “εσύ κ Δήμαρχε μας κάλεσες και ήρθαμε. – Έχουμε κάθε δικαίωμα να εκθέσουμε τις απόψεις μας κι όχι να καθόμαστε να ακούμε τα ψέμματα που σερβίρει η Επιτροπή σας”.
Κουβέντα στην κουβέντα τα πράγματα αγρίεψαν, γιατί υπήρχαν ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και οι απολυμένοι από την μονάδα χρυσού των Σαπών, που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον “Καισαρισμό” του Δημάρχου, ο οποίος τελικά πήγε και κλείσθηκε στο γραφείο του, αφού προηγουμένως κάλεσε την Αστυνομία για να συλλάβει τους αντιφρονούντες….
Γιατί κατά την κρατούσα λογική, όποιος έχει αντίθετη άποψη, πρέπει να συλλαμβάνεται και να φιμώνεται.
Όλα τα παραπάνω κατεγράφησαν από τηλεοπτική κάμερα και είναι όντως άκρως ενδιαφέροντα τα όσα ακούγονται από τους πολίτες, εις βάρος του Δημάρχου και της περίφημης Διανομαρχιακής Επιτροπής, της οποίας, αν καταλάβαμε καλά, είναι μέλος της και ο διαβόητος Παπαγεωργίου, από την Χαλκιδική, αυτός που οργανώνει και συντονίζει όλες τις κινήσεις στην Βόρειο Ελλάδα κατά των επενδύσεων χρυσού στην χώρα μας.
Και αυτός λοιπόν, μέλος της Επιτροπής;
Ή μήπως είναι ο “Κομισάριος” που δίνει εντολές στον κ. Λαμπάκη;
Επειδή “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον” κάποια στιγμή, δεν είναι δυνατόν θα μάθουμε από που και πως μας προέκυψε ο κ. Παπαγεωργίου και ποίων συμφέροντα εξυπηρετεί.
Με αφορμή όμως αυτό το πρωτοφανές γεγονός για την υπνωτούσα ως συνήθως, κοινωνία μας, θέλουμε να επισημάνουμε μερικά πράγματα. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.
Πρώτον ότι αυτή η απάτη της δήθεν προστασίας μας από τον θάνατο που φέρνει ο χρυσός, πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Δεύτερον και σπουδαιότερο, δεν θα επιτρέψουμε ο κ. Παπαγεωργίου και η παρέα του, να μετατρέψουν την Αλεξανδρούπολη σε Σκουριές της Χαλκιδικής.
Το παραμύθι των βολεμένων της “Διανομαρχιακής” που εκφράζει δήθεν την τοπική μας κοινωνία, ξεθωριάζει και δεν ξεγελά πλέον κανένα.
Ο δε κ. Ευάγγελος Λαμπάκης μάλλον έχει μπερδέψει τους ρόλους του.
Ως άτομο έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις φοβίες του και τις αντιρρήσεις κατά του χρυσού.
Ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ όμως της Αλεξανδρούπολης είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων, αντί να τις διώχνει.
Κι αν εκφράζονται επιφυλάξεις για τυχόν επικινδυνότητα των μεθόδων επεξεργασίας χρυσού, καθήκον του είναι να συγκροτήσει Επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων για να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την λειτουργία της μονάδας στο Πέραμα.
Αυτό είναι η υποχρέωσή του, απέναντι στους Δημότες, που μαστίζονται σήμερα από την ανεργία και τα χαράτσια των φόρων.
Αντί λοιπόν να υβρίζει να να αποκαλεί “τραμπούκους” τους πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους, ας καταλάβει, τα αυτονόητα:
Και το ηλεκτρικό καλώδιο αν το πιάσεις με γυμνά χέρια, χωρίς μόνωση, θα σε σκοτώσει.
Όμως ο άνθρωπος απολαμβάνει τα αγαθά του ηλεκτρισμού, χάρις στα μέτρα προφύλαξης που έχουν θεσμοθετηθεί και εφαρμόζονται.
Όσον αφορά δε τον κολλητό του, τον κ. Παπαγεωργίου, να μην μας τον ξαναφέρει εδώ ο κ. Λαμπάκης, γιατί είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.
Εμείς οι παλαιοί Αλεξανδρουπολίτες, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ, η πόλη μας να μεταβληθεί σε “Σκουριές” ούτε βέβαια και σε “Ζωνιανά”…
Φτάνει πια η κοροϊδία. Φτάνουν και τα μεγάλα λόγια. Χορτάσαμε.
Εμπρός, δουλειά.
Τέλος απευθυνόμενοι στους απολυμένους των Σαπών, ζητούμε να είναι και αυτοί πιο συγκρατημένοι στις διαμαρτυρίες τους και να μην ακολουθήσουν τις λογικές άσπρο – μαύρο.
Γιατί όπως είπαμε και στην αρχή, η δράση φέρνει αντίδραση.
Επ” ουδενί λόγω επιτρέπεται να διχάσουμε τον λαό της Αλεξανδρούπολης.
Κανείς δεν κατέχει την απόλυτη Αλήθεια.
Γι” αυτό και επιμένουμε πως με τον διάλογο και με επίκληση της λογικής, χωρίς δογματισμούς, μπορούμε να βρούμε την μέση οδό, που θα είναι προς όφελος του τόπου μας.
Σ.Κ.
(Ο Σταύρος Κονδύλης είναι ο εκδότης της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Θράκη ΝΕΤ)


ergoliptesxalkidikis.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις