Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΙΛΤΡΟ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και το ΚΚΕ Χαλκιδικήςπιστοί στο... καθήκον της χορήγησης πολιτικής κάλυψης στις ακρότητες των εξτρεμιστών, που λυμαίνονται τη ΒΑ Χαλκιδική εξέδωσαν αμφότεροι ανακοινώσεις για τα χθεσινά γεγονότα.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ μας έδωσε την αίσθηση της... κόπωσης, καθώς κλείνει με μια φράση του στυλ "άντε αγωνιστές κοιτάξτε να τελειώνουμε με την υπόθεση των μεταλλείων"

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η ακριβής διατύπωση είναι η εξής: 


"Όσο πιο γρήγορα τους διώξουμε, τόσο πιο πολλά θα σώσουμε"

Μια φράση που επιδέχεται την ερμηνεία της αίσθησης που αποκομίσαμε.

Το ΚΚΕ Χαλκιδικής στην ανακοίνωση του κάνει μια εκτενή αναφορά στις συνθήκες σύλληψης, τραυματισμού και νοσηλείας του 73χρονου, που συνελήφθη χθες στη Μ. Παναγία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ δεν αφήνει να πάει χαμένη η ευκαιρία και κάνει μια γενικότερη αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων...

Προφανώς, για το ΚΚΕ Χαλκιδικής οι 1.200 εργαζόμενοι στα μεταλλεία είναι προύχοντες και υπερασπιστές του κεφαλαίου, επειδή δε μιλάνε, δεν εκβιάζουν, δε σπάνε, δεν απειλούν, δε βάζουν φωτιές, δεν κλείνουν δρόμους, ενώ κατά τ' άλλα συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά. 

Δεν υπάρχει ρε παιδί μου ένα "πρόβλημα" για να πιαστείς από κάπου μαζί τους και να τους στηρίξεις... πολιτικά!

Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν. Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές αρκεί βέβαια και εκείνοι που τις διατυπώνουν να μη λογαριάζουν μονίμως χωρίς τον ξενοδόχο.... 

Στην προκειμένη περίπτωση ο "ξενοδόχος" δεν είναι άλλος από την σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, που υπομένει στωικά τα "παιχνίδια τσέπης και μυαλού", που συγκεκριμένοι κύκλοι παίζουν σε βάρος τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις