Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ" ΜΕΛΕΤΩΝ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Συχνά-πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ειδικά από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητες μελέτες με στοιχεία «καταπέλτες» κατά της επένδυσης στην Χαλκιδική. Την καλύτερη απάντηση την είχε δώσει εντός βουλής ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.



«Για τις επιστημονικές προσεγγίσεις, στις οποίες αναφέρεστε με τον όρο ανεξάρτητες, υπονοείτε ότι οι επιστήμονες, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που ασχολήθηκαν, για περίπου έξι χρόνια, με όλα αυτά τα ζητήματα είναι εξαρτημένοι; Από ποιον; Αυτοί δεν προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον; Και αν όχι, έχετε στοιχεία; Θα τους καταγγείλετε ονομαστικά; 
Θα προτείνετε την απόλυση δημόσιων υπαλλήλων; Η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα και μόνον. Η αλήθεια είναι ότι, σε αυτά τα έξι χρόνια, πολλοί άξιοι επιστήμονες και υπάλληλοι αφοσιώθηκαν στην μελέτη και το σχεδιασμό αυτής της επένδυσης. Και κυρίως στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, που τόσο εύκολα υποτιμάτε και σχεδόν κατηγορείτε, φέρουν την ευθύνη της υπογραφής τους. Κατά την υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας εξόρυξης, το δημόσιο συμφέρον διασφαλίζεται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Πριν την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και από τον Απρίλιο του 2006, κατατέθηκε προκαταρκτική περιβαλλοντική αξιολόγηση, η οποία εγκρίθηκε το Σεπτέμβριο του 2009. 

Ενημέρωση είχαν όλοι και μάλιστα πριν από την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το σύνολο των αιτιάσεων ελήφθη υπόψη και αξιολογήθηκε πριν από την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ»

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Δε θέλουμε να ξύνουμε πληγές, όμως κάποια πράγματα έχουν και τα όρια τους. Ολόκληρη πολιτεία κάνει ζήτημα ότι καμαρωτή ή άχαρη... εξυπνάδα ακουστεί η γραφτεί από την πλευρά της "οικολογίας και της προόδου" και δεν κάνει το πιο απλό να ξεδιαλύνει λίγο την "υπόθεση" κάποιων άλλων... ανεξάρτητων μελετών που το σύστημα της "οικολογίας" προωθεί σαν νέα... ευαγγέλια.


Καλά, "Liberation" δεν διαβάσουν στην κυβέρνηση; Λίγο ψάξιμο θέλει... Όχι κάτι το ιδιαίτερο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις