Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Σκεπτόμενος Πολίτης 


«Το πιο επικίνδυνο πράγμα στη βία είναι η ορθολογικότητά της»

(Μ. Φουκώ)

-----------------------------------------------------------------------------

«…Αντίληψη κυρίαρχη, αντικοινωνική και εξουσιαστική, το στίγμα τής "απόλυτης αλήθειας" πού μισεί και εκδικείται όσους δεν συμμετέχουν στην "εξέγερση" και στην έπαρση της "επαναστατικής καθαρότητας". 

Μοιράζονται παντού κατηγορίες, καταδίκες και αφορισμοί (όλοι φταίνε εκτός από "εμάς" τους…"ξεχωριστούς") από το αυτόκλητο "λαϊκό δικαστήριο" σε θαμώνες που...δεν δώσανε "παρουσία" στο συλλαλητήριο και δεν "τιμήσανε την παρέλαση τής υπερ - αγωνιστικής πρωτοπορίας" πού εκ τού ασφαλούς Εξουσιάζει και Τρομοκρατεί στα Εξάρχεια.

Είναι εκείνη η φασιστική αντίληψη βγαλμένη από την βαρβαρότητα τhς συστημικής - κρατικής "δικαιοσύνης" και πού το μόνο πού φέρνει στην κοινωνία ως "μαντάτο" είναι περισσότερος Τρόμος και Εκφασισμός. Τη δέσμευση πώς η πραγματικότητα και οι συνθήκες πού θα επιβάλλει (αν κάποτε "κερδίσει" την.... εξουσία) θα είναι πολύ χειρότερες από εκείνες της σημερινής κρατικής - καπιταλιστικής αγριότητας….


Ακροβατούμε στην Εξουσία της μονομέρειας πού μας βολεύει, στην "επιλεκτική κριτική" τhς βίας πού έφθασε στο σημείο, μέσα στa Εξάρχεια, να μην τολμούν από το φόβητρο και την απειλή τού μηδενισμού - ψευτοαναρχισμού γνωστές αναρχικές συλλογικότητες πού απέχουν λίγα μέτρα μόλις απόσταση από το "Φλοράλ" να μην παίρνουν θέση, να αποφεύγουν να γράψουν πέντε σειρές καταγγελίας αυτής τής βαρβαρότητας πού υποδύεται την "αντιεξουσία" και που αντιμετωπίζει τον απλό κόσμο ως "ταξικούς εχθρούς"!


Ο φόβος και το σεντόνι σιωπής κι ανοχής απέναντι στον συμμοριτισμό τού πολιτικού χουλιγκανισμού πού συμπληρώνει ένα περιβάλλον μαφιόζικης και υπόκοσμης δράσης πού έχει κάνει "άσυλο" την περιοχή των Εξαρχείων, θα μπορούσε να απαντηθεί με ένα παλιό αναρχικό σύνθημα....."Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ"!


Ο φασισμός δεν είναι οι "άλλοι", όπως έλεγε σωστά ο σοφός Μάνος Χατζιδάκις, το 1993.

Είχε δίκιο.


Είμαστε εμείς, η σιωπή κι η ανοχή μας…»


(Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν), μεμονωμένο άτομο απ το Αναρχικό - Ελευθεριακό Κίνημα: «Σπάσατε και το Φλοράλ στα Εξάρχεια «σπάστε» κι άλλο τον αναρχισμό (αντέχει!!)...", 1 Μαρτ. 2013, TVXS )

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Το δημοσίευσα και νωρίτερα, αλλά η σ.ο. θεωρεί πως δεν είναι σημαντικό που κάποιοι «σύντροφοι» κάναν αυτά τα καφριλίκια. Μπορεί κάποιος να πάρει θέση για το περιστατικό που έγινε στο Φλωράλ ?


Για όσους δεν έχουν ενημέρωση το θέμα έχει ως εξής. Μετά την λήξη της πορείας ο κόσμος ανέβηκε προς τα Εξάρχεια να επιδοθεί στο γνωστό μπάχαλο εκ του ασφαλούς (μην πάνε χαμένα τόσα μπουκάλια που το συγκεκριμένο τσούρμο δεν έχωσε νωρίτερα κατά την διάρκεια της πορείας..). 

Ενώ έγιναν κάποιες συγκρούσεις με τους μπάτσους και στηθήκαν καμπόσα οδοφράγματα, μετά από αντεπίθεση των μπάτσων ο όγκος του κόσμου κατέβηκε προς την πλατειά. Και ενώ φαινόταν πως θα μας κλειναν οι μπάτσοι σαν τα ποντίκια στην φάκα (όπως εκ των υστέρων έγινε) κάποιοι νεολαίοι εντόπισαν τους ταξικούς εχθρούς στους θαμώνες του Φλοράλ που πίναν καφέ. 

Αρχικά ένας και στην συνεχεία και άλλοι άρχισαν να σπάνε με σφυριά τα τζάμια, ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ, φωνάζοντας ακαταλαβίστικα συνθήματα, όπως "Εδώ δένουν τους συντρόφους μας στην Κοζάνη, εσείς πίνετε τον καφέ σας”!!


Και η αηδία δεν σταμάτησε εκεί. Μετά τις σπασμένες τζαμαρίες ομάδα ΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΜΠΑΧΑΛΩΝ έκανε έφοδο μέσα στο Φλωραλ τραμπουκίζοντας τους θαμώνες-«ταξικούς εχθρούς» και ασκώντας βία. Το αποτέλεσμα ήταν παΐδια 18-20 χρόνων να τρέχουν πανικόβλητα να σωθούν από τις αγριεμένες διαθέσεις Υπερεπαναστατών που στο όνομα της Αναρχίας επέλεξαν για μια ακόμη φόρα να δείρουν και να τραμπουκίσουν οποίον βρουν μπροστά τους. Οι παρεμβάσεις συντρόφων που προσπάθησαν να επέμβουν για το αυτονόητο, να σώσουν τον άσχετο κόσμο, αντιμετωπίστηκαν με επιθετικότητα και σχεδόν βία !! 


Επειδή αυτό το απολίτικο, χουλιγκανίστικο αίσχος πήγε μακριά για ακόμη μια φορά, καλώ οποιοδήποτε σύντροφο με την ορθή έννοια της αναρχικής συντροφικότητας να πάρει θεση...Για αύτη την Αναρχία πολεμάμε ρε τόσα χρονια? Για να δέρνουμε κόσμο που πίνει τον καφέ του επειδή έτσι γουστάρουμε? Γενικα τρέμω ακόμη από την ΑΗΔΙΑ που αντιμετώπισα νωριτερα. Αρκετά. Ξεκαθάρισμα τώρα, αρκετά και με αυτό τον φασισμό».


(Σωκρατάκος«Για τα μεσημεριανά αίσχη στο Φλοράλ», 20 Φεβρ. 2013, athens.indimedia )

-------------------------------------------------------------------------

Σχόλιο Σκεπτόμενου Πολίτη

Αν αυτά συμβαίνουν στα Εξάρχεια των Αθηνών, φαντάζεται κανείς τι συμβαίνει μέσα στην αυτό-αποκλεισμένη Ιερισσό, εις βάρος των εκεί εργαζομένων στα μεταλλεία, με την κάθε μορφής επαναλαμβανόμενη βία από τους «οικολόγους» να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. 

Βία και εκφοβισμός βέβαια εξασκούνται σε βάρος και αρκετών άλλων προβληματισμένων Ιερισσιωτών, που δεν τολμούν ανοιχτά ούτε κάν να κριτικάρουν τα έκτροπα που παρακολουθούν στο χωριό τους.


Ο γράφων δεν σκοπεύει να αναλωθεί σε αναλύσεις περί υποκειμενικής και αντικειμενικής βίας ή ατομικής και συλλογικής. Αυτά αποτελούν καραμέλα για το ΣΥΡΙΖ«Α» και τις διάφορες αντι-τάδε συλλογικότητες, που φυσικά τα έχουν μπερδεμένα στο κεφαλάκι τους, ταυτίζοντας κάθε ανάλογη μορφή βίας, χωρίς αντικειμενικά ιστορικό σκοπό, με την «εξέγερση» και τη «δικαιολογημένη οργή».


Όμως:

Η κατάσταση με τη βία στην Ιερισσό έχει φθάσει στο απροχώρητο. Οι υγιείς δυνάμεις στην Ιερισσό καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ναι, δεν είναι εύκολο σε μια φωλιά εξτρέμ ψευτο-ακτιβιστών. Μια σχετική ανακοίνωση που βγήκε (έστω από το Συντονιστικό της Ιερισσού) και η ανοιχτή πρόσκληση του σωματείου των μεταλλωρύχων, είναι μια πρώτη θετική εξέλιξη. 

Ας μην ξεχνάμε πως οι κυρίαρχοι πολιτικοί σχηματισμοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς (βλ. ΣΥΡΙΖΑ που έχει καπελώσει τα πάντα), αλλά και τοπικοί πολιτευτές, ανθυποπαραγοντίσκοι και επαγγελματίες ρεμπεσκέδες, έχουνε προφανές συμφέρον να συνεχίζεται αυτό το γαιτανάκι της βίας και του μπάχαλου, που τους εκτρέφει. Αν συνεχίσει έτσι, σε λιγάκι η βία κατά των «αντιπάλων» θα θεωρείται «κανονική». Αν δεν έχει γίνει δηλαδή κιόλας.

 Φαντασθείτε η άλλη πλευρά (των Μαδεμοχωρίων) να κάνει το ίδιο. Εφαρμόζοντας τον προσφιλή "αντισυστημικό" (;) ορισμό της βίας, δηλαδή βία στην παγιωμένη κυρίαρχη βία, που εδώ είναι των "οικολόγων". Όλα τούτα φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και την εξέλιγη των πραγμάτων προς τα μπρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις