Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η "ΘΕΤΙΚΗ" ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Βίντεο)

Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της άφιξης του μεγάλου κύματος "κινηματικού τουρισμού", όπως προανήγγειλε η βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη σε συνέντευξη της στην "Ελευθεροτυπία", το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνη Δελημητρίου στο xtv έφερε ξανά στο προσκήνιο το σκεπτικισμό, που επικρατεί στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τουρισμού για την τρέχουσα σεζόν.

Ο κ. Δελημητρίου δε στρουθοκαμήλισε και έθεσε επί τάπητος όλα τα χρόνια αλλά και τα.. τελευταία ζητήματα, που ρίχνουν βαριά σκιά στην επιθυμητή προβολή του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής.

Μέσα στα νέα "ζόρια" μας ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ ενσωμάτωσε και την πολύ άσχημη εικόνα, που προκάλεσαν οι "κινηματίες" στις Σκουριές.

Μια κυλιόμενη δυσφήμιση που δε χρυσώνεται, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα αριθμοί με τις αφίξεις Ελλήνων και ξένων πολέμιων της μεταλλευτικής, που αναμένουν οι "SOSουδες της ΒΑ Χαλκιδικής".

Δεν ευθύνονται όμως μόνο οι "Σκουριές" για το γεγονός, ότι η Χαλκιδική δε ασκεί την ίδια τουριστική γοητεία, που ασκούσε στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα στην πιο οικονομική μορφή τουρισμού, όπως είναι το κάμπινγκ να έχει σημειωθεί μια καθίζηση, που αγγίζει το 70% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Είναι πάρα πολλά που κάθε χρόνο τα επισημαίνουν όλοι, αλλά δυστυχώς παραμένουν τα ίδια.

Σ΄αυτά τα δύο περίπου χρόνια που διαρκεί η "καμπάνια" των αυτόκλητων... σωτήρων της Χαλκιδικής για τις Σκουριές, φανταστείτε να υπήρχαν οι μισές μόνο πρωτοβουλίες και δράσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής, πόσο διαφορετικά προς το καλύτερο θα ήταν τα πράγματα;.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τα ζητήματα, που θέτει ως μείζονα προβλήματα ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ και αναλογιστείτε πόσα απ' αυτά τα έκαναν "προβλήματα" τους οι πολιτευτές και οι επίσημοι φορείς της Χαλκιδικής. Στην πλειονότητα τους ασχολούνταν με την ζύμωση ψηφισμάτων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων κατά των μεταλλείων, που απειλούν δήθεν τον τουρισμό μας.

Κατά τη γνώμη μας,΄η μεγαλύτερη απειλή για τον τουρισμό της Χαλκιδικής είναι όλοι αυτοί, που στα λόγια πασχίζουν για τη σωτηρία της... Αποδεδειγμένα όμως είναι κατώτεροι των περιστάσεων και ακατάλληλοι για να επωμιστούν σοβαρές ευθύνες.

Τους συνιστούμε να κάνουν ένα συλλεκτικό dvd με τις δηλώσεις του κ. Δελημητρίου, το οποίο είναι πρέπον να ακούν καθημερινά μήπως προσγειωθούν στην πραγματικότητα και εμπεδώσουν τα πραγματικά αίτια της καθήλωσης του τουρισμού στη Χαλκιδική και ασχοληθούν επιττέλους με αυτά και αφήσουν στην άκρη τα εικονικά...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις