Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ... ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!!!

Πάνε αυτά... Αποτελούν παρελθόν... Ανάμνηση παλιά... "Κίτρινο" γράμμα στο συρτάρι...
Από χθες το βράδυ η Ιερισσός θυμίζει "μεθυσμένη" πολιτεία. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ηEldorado για μετάθεσης της εκκίνησης της εξορυκτικής διαδικασίας στις Σκουριές για το 2016, αντι για το 2015, ανάγκασε τους... καταπονημένους "αγωνιστές" να... ξαναμπούν στα ρούχα τους και να ξαναβγούν στους δρόμους.

Κορναρίσματα, επιφωνήματα, συνθήματα, καμπανοκρουσίες και σχέδια για "γαλατικά" τσιμπούσια με αγριογούρουνα συνέθεταν τα χρώματα του πίνακα ευτυχίας, χαράς και δικαίωσης, που στήθηκε στην Ιερισσό.

"Δικαίωση" γιατί όπως εκείνοι νομίζουν το σκληρό προσωπείο της βίας, του τραμπουκισμού και της τρομοκρατίας, που αναγκάστηκαν να φορούν τόσο καιρό έπιασε τόπο... Ας είναι έτσι, αφού έτσι νομίζουν.

Τώρα όμως που πέτυχαν... το σκοπό τους είμαστε βέβαιοι ότι θα πετάξουν και από πάνω τους τη "μάσκα", που φορούσαν μέχρι χθες και θα επιστρέψουν στον παλιό καλό τους εαυτό.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η δημοκρατία, η ελευθερία έκφρασης λόγου, ιδεών και απόψεων θα πάψουν να... αραχνιάζουν στα σεντούκια των... αγωνιστών. Πλέον, δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω παραμονή και αυτοπεριορισμό μέσα στο γύψο.

Για παράδειγμα είμαστε... σίγουροι ότι:
  • η "πολιτοφυλακή" της Ιερισσού θα παραδώσει τα σκήπτρα της
  • θα επαναλειτουργήσει το Α.Τ. Ιερισσού 
  • δε θα χρειάζεται πλέον να υπάρχει σε καθημερινή βάση τόσο ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή
  • θα σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των κατοίκων της Ιερισσού που εργάζονται στα μεταλλεία, αλλά και οι "περιοδείες" βίας εναντίον όλων των Μαδεμοχωριτών, που ζουν απ' αυτά σαν μια ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε εν αναμονή... ανέργους. Δηλαδή δε θα ξανακούσουμε τίποτα για:
α)μπογιές και γκαζάκια σε αυτοκίνητα εργαζομένων
β)εμπρηστικές επιθέσεις και.. άλλα σε καταστήματα και σπίτια κατοίκων που τάσσονται υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας
    •  θα αναστείλουν τη λειτουργία των μπλόκων.  Έτσι θα μπορούν μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένεται να κατακλύσουν την Ιερισσό, τα Ν. Ρόδα, την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή στο διάστημα που απομένει για να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή σεζόν, να την επισκεφτούν και οι χιλιάδες Μαδεμοχωρίτες, που θέλουν τόσο πολύ να τη δουν ως ένα... ζωντανό "μουσείο αγώνα", αλλά και για να σφίξουν στην αγκαλιά τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς, που λόγω του σκληρού προσωπείου και των περιορισμών, που είχαν επιβάλει οι "συντονιστές" οι"πολιτοφύλακες"και οι "παρατηρητές..." δε μπορούσαν
      • Η κ. Ιγγλέζη θα πάψει να είναι "βουλευτής Ιερισσού" και θα ξαναγίνει βουλευτής όλης της Χαλκιδικής  και κάποια στιγμής γιατί όχι και όλης της επικράτειας
      • θα σταματήσει γενικότερα η δυσφήμιση και ο διασυρμός της Χαλκιδικής πανελληνίως και παγκοσμίως, που τόσο κακό της έχει προκαλέσει στην... εναπομείνασα "βαριά βιομηχανία" της, τον τουρισμό

      Μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας, που διακατέχει και εμάς, καθώς οι Ιερισσιώτες δεν παύουν να είναι κομμάτι του τόπου μας, ευχή μας είναι έντυπα όπως πχ η "εφημερίδα των συντακτών" να σταματήσει να εκδίδεται στην Αθήνα και να μεταφέρει τη δραστηριότητα της στην Ιερισσό.

       Ένας ενδεικτικός τίτλος, που θα μπορούσε να έχει είναι: "η εφημερίδα των Ιερισσιωτών"...Αν ισχύει ότι δεν είναι ένα κομματικό ενεργούμενο. Άλλωστε η κυκλοφορία που 'χει μέχρι σήμερα καλύπτεται και με το παραπάνω από τους ενεργούς αναγνώστες που κατοικούν στην Ιερισσό. Γιατί να ρισκάρει τις... ιδέες και τα... οράματα της σ' ένα κοινό που δεν την "πιάνει";;;

      Πιστεύουμε, ότι από χθες κιόλας ότι κακό και άσχημο περάσαμε ανήκει στο παρελθόν.

      Και ας λένε κάποιοι κακεντρεχείς, ότι "πολλά μικρά πράγματα στη ζωή μπορούν να κάνουν μικρούς ανθρώπους να πάρουν μεγάλη χαρά"...  Ας μη δώσουμε σημασία. Όλα εδώ μένουν και το κυριότερο η κακία, που δηλητηριάζει όσο τίποτα άλλο τις ψυχές και τις ζωές των ανθρώπων.  


      Εν προκειμένω, τις δικές μας...

      0 σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Δημοφιλείς αναρτήσεις