Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΜΙΑ "ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ" ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ... ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Χαμηλός φωτισμός..., προτροπές..., αποτροπές... και υποσχέσεις, ότι θα μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο το  τρίγωνο "οικολογία - μικροκομματισμός - οικονομικό συμφέρον".

Αυτά είναι τα στοιχεία, που όπως μάθαμε συνοψίζουν το ρεζουμέ της... λαμπρής"ενημερωτικής" βραδιάς, που έζησε χθες το βράδυ η Γαλάτιστα από τους αυθεντικούς εγγυητές της... αιώνιας ζωής και αυτόκλητους προστάτες της... τουριστικής, της... αγροκτηνοτροφικής, της... αλιευτικής, της.. μελισσοκομικής και ΚΥΡΙΩΣ της οικοδομικής δραστηριότητας. (Εδώ που τα λέμε ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και δίνονται... λύσεις σ' όλα τις δοκιμαζόμενες από την κρίση παραγωγικές δραστηριότητες της Χαλκιδικής)

50 μεταφερόμενοι κάτοικοι της Ιερισσού και 2 μόλις κάτοικοι της Γαλάτιστας συνέθεσαν το... πολυπληθές ακροατήριο, που χειροκρότησε θερμά τους προσκεκλημμένους ομιλητές κάνοντας τους να νιώθουν πως όλα αυτά που έλεγαν, τα έλεγαν για "πρώτη φορά" σε ένα κοινό που διψούσε να μάθει, πως θα εξασφαλίσει το... διαβατήριο για την "ευζωία" και την"αθανασία" μέσα από τον αφορισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Αν εξαιρέσουμε τους δύο κατοίκους, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της Γαλάτιστας αυτό που συζητούν σήμερα στα καφενεία του χωριού, όπως πληροφορηθήκαμε είναι πως η χθεσινή μάζωξη των αντίχρυσων εκτός από τα... ρομαντικά στοιχεία είχε μάλλον πολιτική στόχευση και όχι... ενημερωτική. 

Ε και....? Που είναι το παράξενο? Αλίμονο... Αλλωστε αυτή είναι και η... κρυφή γοητεία των αντίχρυσων. Μικροκομματικά και μεγαλοοικονομικά συμφέροντα καλυμμένα από δήθεν οικολογικές ευαισθησίες και ανησυχίες. Σπουδαία... αν όχι... κορυφαία η "επίστημη" της παραπλάνησης, όταν προάγεται από επαγγελματίες τους είδους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις