Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ???

Εχουν περάσει ακριβώς 34 μέρες όταν απ’ αυτό το blog απευθύναμε το συγκεκριμένο ερώτημα προς τους φανατικούς πολέμιους της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. 


Επειδή ποτέ δεν μας έπεισαν, ότι όλος αυτός ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οφείλεται αυστηρά και μόνο σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ζητούσαμε εμμέσως πλην σαφώς από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των αντιδρώντων να μιλήσουν με ειλικρίνεια και να πουν σ’ όλη την κοινωνία της  Χαλκιδικής «ποιός είναι ο επενδυτής, που τους έχει πάρει τα μυαλά?»...και ζούμε όλο αυτό το κακόγουστο θέατρο του παραλόγου.


Οι παρακλήσεις μας... έπιασαν τόπο κατά το ήμισυ.

 Σε ανοιχτή επιστολή νουθεσίας ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου, που ανάρτησε στο blog του και απευθύνεται προς το blog των «ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» για την ενόχληση που ένιωσε με αφορμή τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν σε ανάρτηση που αφορούσε την προχθεσινή πορεία στις Σκουριές αλλά και τον ίδιο προσωπικά, μεταξύ άλλων ανέφερε το εξής, κατά τη γνώμη μας, αποκαλυπτικό: 


«Φρονώ λοιπόν ότι κατανοείτε μια «μικρή» διαφορά, ότι δηλ. σε καμμία περίπτωση εγώ δεν συναινώ με αυτόν που καλύπτει το πρόσωπό του και σπάει ένα παμπρίζ μηχανήματος ή καταστρέφει μια πινακίδα που η εταιρεία πολύ σωστά έχει θέσει για να μην πέσει κανείς και σκοτωθεί.Συναινώ να κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπουν φυλακή αυτοί που κατέστρεψαν τη δημόσια περιουσία και την καταλήστευσαν δωρίζοντάς τη στον εθνικό εργολάβο, την στιγμή που γνώριζαν ότι υπήρχε επενδυτής να διαθέσει το πραγματικό αντίτιμο της αξίας, που το διέθεσε όμως όχι στο ελληνικό δημόσιο, αλλά στον εθνικό εργολάβο, ο οποίος πλούτισε εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Φρονώ λοιπόν ότι ως προς αυτό το θέμα, έγινα κατανοητός.»


Όπως γίνεται αντιληπτό μέσα από την αναφορά που κάνει ο πατήρ Χριστόδουλος αφήνει να εννοηθεί ξεκάθαρα, ότι ο ίδιος προσωπικά γνωρίζει, πως υπήρχε και άλλος ενδιαφερόμενος επενδυτής για τα μεταλλεία Κασσάνδρας, πριν αυτά περάσουν στην ιδιοκτησία  της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός συμφερόντων του Μπόμπολα το Φεβρουάριο του 2004. Δε λέει όμως το όνομα του επενδυτή και το αντίτιμο. 


Ποιος είναι αυτός λοιπόν ο επενδυτής που ήθελε τα μεταλλεία και ποιο ήταν το πραγματικό αντίτιμο της αξίας που ήταν διατεθειμένος να δώσει, αλλά αντί εκείνου δόθηκαν στο Μπόμπολα, έναντι πενιχρού τιμήματος, όπως υπονοεί;


Είναι πολύ κρίσιμες απαντήσεις, τις οποίες ο πατέρας Χριστόδουλος από τη στιγμή που γνωρίζει, οφείλει  να της δώσει για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της συνοχής της κοινωνίας μας. 

Οι απαντήσεις του θα λύσουν ίσως την πιο δύσκολη και ενδιαφέρουσα εξίσωση, που είχε ποτέ να "λύσει" τοπική κοινωνία εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Πιθανώς, να βάλουν και ένα τέλος στις εμφύλιες διαμάχες και να αρχίσει μια ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής.

Για να δούμε τι θα ακούσουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις