Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μήπως η μόνη λύση για ανάπτυξη είναι τα Μεταλλεία;

ΦωτογραφίαΗ κίνηση αυξάνεται, οι εργαζόμενοι μειώνονται στον ελληνικό τουρισμό.

Σε μια άλλη χώρα με τόσα τουριστικά πλεονεκτήματα και διαφορετικά επίπεδα επαγγελματικής συνείδησης όχι μόνο δεν θα υπήρχε ανεργία αλλά πρόβλημα με την έλλειψη εργαζομένων. Στην Ελλάδα ωστόσο, με την

παραβατική συμπεριφορά να αποτελεί μέρος των γονιδίων και την επαγγελματική συνείδηση υπόθεση μόνο τον λίγων, η λογική ανατρέπεται.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με την πιο έντονη κίνηση από όλους της τουριστικής περιόδου. Θα περίμενε κανείς ότι στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό, όπως εστίαση και τουριστικά καταλύματα οι εργαζόμενοι αν δεν αυξάνονταν λόγω έντονης κίνησης, θα έμεναν τουλάχιστον οι ίδιοι.
Ωστόσο μετά από συστηματική ανάλυση του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη» σε συγκεκριμένες περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και εν μέσω έντονης τουριστικής δραστηριότητας, συνέβη το εξής μαγικό.
Την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στις περιοχές του Νοτίου Τομέα της Αττικής (εστίαση- καταλύματα), του Ανατολικού Τομέα της Αττικής (καταλύματα), της Θάσου (καταλύματα), της Ζακύνθου (καταλύματα), της Χαλκιδικής (καταλύματα), της Μεσσηνίας (καταλύματα) και της Ηλείας (καταλύματα).
Επίσης, στο νησί της Καλύμνου, το καλοκαίρι δεν αυξήθηκαν καθόλου οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις παρά την έντονη τουριστική περίοδο. Όσους είχαν τον χειμώνα, τόσους έχουν και το καλοκαίρι.
Προφανώς η μαύρη εργασία οργιάζει.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης:
«Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, τα ευρήματα της Εργάνης, έδειξαν ότι έχουμε περισσότερες απολύσεις απ’ ότι προσλήψεις σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, στους κλάδους εστίασης και καταλυμάτων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Για τις συγκεκριμένες περιοχές, έδωσα εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου να ελέγξουν τις εν λόγω επιχειρήσεις. Επίσης, από τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις σε νησί του Αιγαίου κινούνται σαν να μην έχει υπάρξει καλοκαιρινή περίοδος. Οι στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις