Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο Μίχος και ... οι σαράντα τρεις

Παρακολούθησα σήμερα στο Στρατώνι (και από απόσταση) την προεκλογική ομιλία του υποψηφίου για το Δήμο Αριστοτέλη Γ. Μίχου. Συνολικά
43 άτομα (οπαδοί ?) εκ των οποίων οι 19 μόλις κάτοικοι του Στρατωνίου. Προς στιγμήν προσπαθούσα να καταλάβω αν ο άνθρωπος αυτός εννοούσε τα όσα έλεγε ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να μην "πεθάνω στα γέλια".

Τελικά οι 19 που χειροκροτούσαν συνεχόμενα τα παρωχημένα 'ΘΑ" του υποψηφίου και τις κοπιαρισμένες και ήδη υλοποιημένες από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή δράσεις διακατέχονταν από ΘΑΡΡΟΣ ή ΘΡΑΣΟΣ?

Ας το συζητήσουμε λιγάκι με παραδείγματα (δικά μου - sic):

Πάω να μιλήσω στο αφεντικό μου για αύξηση. Θέλει θάρρος ή θράσος?
Αν μπω μέσα με θάρρος και έχω τον αέρα του ανθρώπου που είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, τότε ίσως κερδίσω κάτι και είμαι και το καλό παιδί της ιστορίας. Από την άλλη όμως μπορεί να με προσγειώσει και να ζητήσω και συγνώμη κι από πάνω.

Αν μπω μέσα με θράσος θα απαιτήσω και με επιχειρήματα και τότε ίσως κερδίσω κάτι, αλλά θα είμαι λιγάκι το κακό παιδί της ιστορίας. Από την άλλη μπορεί και πάλι να με προσγειώσει το αφεντικό και ίσως και να απολυθώ, που είναι και της μόδας τον τελευταίο καιρό.

Επόμενη περίπτωση: Χωρισμός.
Θέλω να χωρίσω αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Λίγο βαρέθηκα, λίγο κουράστηκα, λίγο να μείνω μόνος κ.λ.π. , οι γνωστές δικαιολογίες. αμέσως υποψιάζεται η υποψήφια τέως αγαπημένη ότι κάτι δεν πάει καλά. Και στο τετ α τετ θα πω: "Θέλω να χωρίσουμε διότι δε νοιώθω πλέον όσα ένοιωθα για σένα στο παρελθόν, οπότε δεν θέλω να σε κοροϊδεύω. Να το πάλι το καλό παιδί.

Αν το πω με θράσος θα πάω και θα πω: "Κοίταξε να δεις... καλά ως εδώ αλλά δεν αντέχω άλλο. Με κούρασες..."... Να το και το κακό παιδί.

Τελικά στη μάχη μεταξύ θάρρους και θράσους ο σκοπός πάντα είναι πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Το θέμα είναι πόσο "κακοί" θέλουμε να γίνουμε ή πόσο "αθώοι" θέλουμε να φανούμε.

Προσωπικά δε μ' ενδιαφέρει αν έχει θάρρος ή θράσος ο Κος Γ. Μίχος... Με ενδιαφέρει το τι έχουν οι 19 (18 = 19 μείον 1 εκτός Ελλάδας υποψήφια) χειροκροτόυντες τα όσα όσα είπε. Έχουν θάρρος ή θράσος?

Και για να μην κουράζω όποιον τελικά διαβάσει την ανάρτηση: ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ είχαν σίγουρα οι 16 από τους 19. Το θάρρος σε κάνει να φαίνεσαι καλός, το θράσος ίσως κακός και με κινδύνους για τον εαυτό σου... Η έλλειψη αξιοπρέπειας όμως σε κάνει σίγουρα τραγελαφικά γελοίο με κινδύνους όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για τους άλλους!!!

Συγνώμη, δε φταίω εγώ για την αναξιοπρέπεια που "σας δέρνει"!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις