Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑ(ΕΚ)ΛΟΓΙΚΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης 
 
«Προτείνω στους αντιπάλους μας μια συμφωνία: αν σταματήσουν να λένε ψέματα για μας, θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι' αυτούς»
(Adlai Stevenson,   1900-1965,   Αμερικανός πολιτικός)
-------------------------------------------

Δημιουργική λογιστική 
Κάποιοι φίλοι θυμήθηκαν τις αριθμολογιστικές ικανότητες του αντιμεταλλευτικού υποψήφιου δήμαρχου Αριστοτέλη. Εδώ λοιπόν, κάνοντας πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, μας βεβαίωνε με κάθε λογιστική σοβαρότητα, ότι τελικά στα μεταλλεία θα απασχοληθούν όλα κι όλα 65 άτομα επιπλέον ! Ήδη απασχολούνται 1800 εργαζόμενοι και έπεται συνέχεια. Αλλά τα ευτράπελα αυτά συμβαίνουν όταν όλα υποτάσσονται στην «οικολογική» σκοπιμότητα. Ευτυχώς πάντως που τον υποψήφιο του Syntonistikon SOS στηρίζει και ο Πάνος Καμμένος. Λέτε αυτό να βάζει νέα αριθμητικά (εκλογικά) δεδομένα;

Ποιό Κίνημα και ποιά Ανάπτυξη
Βγήκε τελικά το «πρόγραμμα» του αντιμεταλλευτικού «Κινήματος» για το Δήμο Αριστοτέλη. Σαν έκθεση ιδεών δεν είναι κακή, αν και λίγο παλιομοδίτικη, παραπέμποντας στις ηρωικές εποχές του ΠΑΣΟΚ. ‘Όπως και όλα τα ευχολόγια του ΣΥΡΙΖ«Α». Μελίσσια, pellets, τουρισμός, όχι μεταλλεία. Έργα παντού, δουλειές πολλές, προσέλκυση κεφαλαίων, επιδοτήσεις από τους κουτόφραγκους των Βρυξελλών. «Καθαρή», ήπια, «οικολογική» ανάπτυξη. Μπόλικη, έτοιμη, εύκολη, της ξάπλας. Ήταν μπροστά από τη μύτη μας και δεν την βλέπαμε μέχρι τώρα.  

Συμπέρασμα: Αστειότητες, ρεαλισμός μηδέν και το όλο εφεύρημα δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Κρίμα, γιατί κάτι διαφορετικό θα περίμενε κανείς από έναν αριστεροοικολογικό/κοινωνικοκινηματικό/αμεσοδημοκρατικό υποψήφιο. Φυσικά, εξοβελίζοντας τα μεταλλεία, μόνον «ενωτικός» δεν είναι. Κι ας μην μας πει τι λέει το πρόγραμμα των αντιπάλων, το δικό του να κοιτάζει πρώτα. Κίνημα δεν αποτελούν. Ανάπτυξη δεν θέλουν. Λάθος όνομα έχουν. «Κίνηση Υπανάπτυξης» θα τους πήγαινε γάντι.
 Περνά-περνά η μέλισσα


Κινδυνεύουν οι μέλισσες στη Χαλκιδική και από τί; Η Greenpeace λέει ότι σύμφωνα με έρευνές της, στην Ελλάδα βρέθηκαν 7 διαφορετικά φυτοφάρμακα σε 10 δείγματα γύρης. «Η νέα έρευνα της Greenpeace αποκαλύπτει το πραγματικά ασήκωτο φορτίο των μελισσών. Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές εκτίθενται σε ένα κοκτέιλ τοξικών φυτοφαρμάκων, των οποίων τις συνέπειες μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε», δήλωσε η Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη της εκστρατείας για τις μέλισσες στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace (εδώ κι εδώ). 

Μπά, ο υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνος για τις μέλισσες δεν είναι τα απανταχού μεταλλεία; Δηλαδή αυτό που διατυμπανίζουν οι ειδικοί μελισσολόγοι-προφήτες που επισκέπτονται τη Χαλκιδική για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, είναι άλλο ένα παραμύθι. Οποία απογοήτευσις.
Άλλος για τα μεταλλεία
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, θεωρεί ότι το να επισκεφθεί τα μεταλλεία είναι απαραίτητο «προκειμένου να εκτιμήσει τη σημερινή κατάσταση γύρω από το φλέγον θέμα της περιοχής», έτσι «…ώστε από κοντά να ενημερωθεί σφαιρικά για τη δραστηριότητα της εταιρίας και τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους»

Πού πάτε κύριε Καθηγητά; Εδώ επιφανείς συνάδελφοί σας, ειδικοί στην Φερετρολογία, έχουν βγάλει πόρισμα ότι όλοι όσοι ζουν ακόμη στη Χαλκιδική, είναι μελλοθάνατοι λόγω μεταλλείων.

Αντίστροφη μέτρηση
Η συμπαθής κατά τα άλλα, Συριζο-υποψήφια για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, παρουσίασε έξι άξονες δράσης (σκέτη αερολογία δηλαδή) που θα μας σώσουν. To σύνθημα είναι: «παραγωγική ανασυγκρότηση-εργασία-ασφάλιση-εισόδημα-αξιοπρέπεια». Το πώς θα τα πετύχει όλα αυτά, παραμένει μυστήριο. Το θέμα όμως είναι ότι αυτά ακριβώς προσφέρει στην πράξη (κι όχι στα λόγια) η μεταλλεία-βιομηχανία. Ναι, αυτή που θέλει διακαώς να κλείσει στη Χαλκιδική η εν λόγω υποψήφια, ώστε να επέλθει το αντίθετο της συνθηματολογίας της: «παραγωγική αποδόμηση-ανεργία-ανασφάλιση-φτώχεια-έλλειψη αξιοπρέπειας». 

Η ίδια φαίνεται πως αγνοεί προς τα πού πέφτουν τα Μαδομοχώρια. Κάθε φορά που ο καιρός την φέρνει κατά Χαλκιδική μεριά, χάνει μυστηριωδώς τον προσανατολισμό της και κατηφορίζει προς Ιερισσό. Το πιο ωραίο είναι η αντίστροφη μέτρηση που έχει ξεκινήσει η ίδια εδώ και μέρες:«Χ μέρες πριν την κάλπη συνεχίζουν να αρνούνται τον διάλογο». Η αντίστροφη μέτρηση θυμίζει μάλλον ότι κάποιο κακό έρχεται και προσπαθεί να το ξορκίσει (;)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις