Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ... ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ... ΚΡΥΦΕΣ ANTIGOLD ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Δεν είναι μόνο ο antigold υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μίχος, που φλερτάρει πολύ ζεστά με την ιδέα της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για τα μεταλλεία μετά τις εκλογές, όπως αναφέρεται επισήμως πλέον στο προεκλογικό πρόγραμμα θέσεων του με το... αιτιολογικό της διοικητικής ανασυγκρότησης και τον εκσυγχρονισμό του δήμου.

Υπάρχει και άλλος Χαλκιδικιώτης πολιτικός, εκτός του κ. Δριβελέγκα, που έχει ταχθεί υπέρ της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για τα μεταλλεία στο πρόσφατο παρελθόν με περισσότερη ειλικρίνεια και σαφήνεια σε σχέση με τον κ. Μίχο, που όπως ισχυρίζεται δεν θέλει στην παρούσα φάση οι εκλογές της 18ης Μαΐου να λάβουν δημοψηφισματική τροπή.

Τον ανακαλέσαμε στη μνήμη μας, διαβάζοντας τις παρουσίες όσων έδωσαν το παρόν σταεγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Μίχου στην Ιερισσό την περασμένη Παρασκευή.

Είναι ο νυν αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα, κ. Γιάννης Γιώργος.

Μάλιστα, ο κ. Γιώργος είχε καταθέσει αυτή την άποψη σε δήλωση του, που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Μακεδονία" στις 18 Φεβρουαρίου 2013. Την επόμενη δηλαδή μέρα από την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Είχε πει τότε ο κ. Γιάννης Γιώργος: 

«Δεν είμαι ενήμερος για το τι ακριβώς συνέβη, όμως πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της για την επένδυση, ενδεχομένως και με τοπικό δημοψήφισμα, δεδομένων των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της μελέτης περιβαλλοντικών περιπτώσεων για τις Σκουριές».

Να έχει αλλάξει άποψη ο κ. Γιώργος; Δεν είναι και το πλέον πιθανό, καθώς η παρουσία του στο πλευρό του κ. Μίχου την περασμένη Παρασκευή, δημιουργεί, αν μη τι άλλο και έναν αναπόφευκτο συνειρμό ταύτισης απόψεων και ιδεών για το επίμαχο ζήτημα της μεταλλευτικής, από την antigold σκοπιά.
Προφανώς, για το καλό της κοινωνικής ενότητας και συμφιλίωσης ακολουθεί και αυτός από την προεκλογική σκοπιά του την πεπατημένη που ακολουθεί ο κ. Μίχος

Το ερώτημα όμως είναι καίριο και ιδιαιτέρως σοβαρό και πρέπει να απαντηθεί πριν τις εκλογές για να ξέρει αυτή η κοινωνία στο σύνολο της, το τι την περιμένει. 

Ένα μετεκλογικό δημοψήφισμα για τα μεταλλεία, όποτε και αν γίνει αυτό, δεν θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα νέου κύκλου έντασης και διχασμού για την κοινωνία μας, έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί δίκην του... μεγαλείου και του... μεγέθους αυτού του "αγώνα", όπως υπερηφανεύτηκε και σε ομιλία του στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του antigoldgr.org;

Για την ενημέρωση σας φίλοι αναγνώστες το ζήτημα διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία το είχε θέσει σε ομιλία του στη Βουλή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στις 10 Δεκεμβρίου 2012.


http://politesaristoteli.blogspot.gr/2014/05/antigold_5.html#more

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις