Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!!!

Γηπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς
Πηγή φωτό stadia.gr


Πολύ καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, που έφτασαν στο blog αναφέρουν, πως ο γονέας που προσπαθεί να ξεσηκώσει τους γονείς των
227 παιδιών που αθλούνται στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου του Απόλλωνα Καλαμαριάς εναντίον της χορηγίας της «Ελληνικός Χρυσός»,  είναι χρυσοχόος στο επάγγελμα!!!



Κατά τη γνώμη μας ,αυτός ο γονέας θα μπορούσε να γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες που υιοθετούν άκριτα τις δοξασίες των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.



Αν τον εντοπίσουν, ας του θέσουν τα κάτωθι ερωτήματα:


  • Γιατί ενώ είναι κατά της εξόρυξης χρυσού στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής ασχολείται ακόμη με το επάγγελμα του χρυσοχόου;
  • Πως του επιτρέπει η συνείδηση του να πουλάει χρυσό, ενώ είναι κατά της εξόρυξης του;
    • Που ποντάρει για τη συνέχιση του επαγγέλματος του; Μόνο στις εισαγωγές χρυσού από το εξωτερικό; Εκεί δηλαδή δεν υπάρχει πολιτικό και ηθικό ζήτημα για εκείνον;
      • Δηλαδή, δεν τον ενοχλούν οι συνθήκες εξόρυξης που γράφουν οι ομοϊδεάτες του ότι επικρατούν στις χώρες του τρίτου κόσμου, ή στη Λατινική Αμερική; Δηλαδή επικρατεί και σ’ εκείνον η συνήθης λογική που έχει καταλάβει όλους τους οικολογούντες και λέει ότι : «Ας βγαίνει ο χρυσός απ’ όπου να’ ναι. Η «αυλή» μου να’ ναι καθαρή...»;;;


      (Βέβαια στο τέλος το μόνο που καταφέρνουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι να σπέρνουν στις κοινωνίες τον ιό του διχασμού και της αποανάπτυξης.)



      Ευχόμαστε οι αντικειμενικοί και οξυδερκείς δημοσιογράφοι του αντιμεταλλευτικού λόμπι να βρουν αυτό το γονέα και να του κάνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα, για να καταλάβουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι αφελείς και άσχετοι από κοινωνικούς αγώνες, που βασίζεται αυτή η αντίδραση.



      Να μην παραλείψουν να ζητήσουν και την άποψη των υπευθύνων του σωματείου του Απόλλωνα Καλαμαριάς που οι ίδιες πληροφορίες τους θέλουν να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του εν λόγω γονέα και άλλων 5 γονέων, καθώς όπως μαθαίνουμε, οι ίδιοι είναι που υποστηρίζουν, πως αν δεν έκανε δεκτό η εταιρεία το αίτημα τους για χορηγία δεν θα είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά το αναγκαίο αθλητικό ιματισμό...

      Ο λόγος;  Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι περισσότεροι γονείς αδυνατούν να είναι συνεπείς στη μηνιαία συνδρομή προς το σωματείο και αυτό έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στα οικονομικά του ερασιτέχνη Απόλλωνα, ελλείψει άλλων οικονομικών εσόδων.



      Σ’ αυτό το σημείο, ίσως κάποιοι να πουν: "γιατί σας κάνει εντύπωση η στάση του χρυσοχόου γονέα στη Θεσσαλονίκη, όταν στην Ιερισσό και την Ουρανούπολη υπάρχουν χρυσοχόοι που είναι κατά των μεταλλευτικών εξορύξεων;"

       Όχι, δε μας ενοχλεί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει και να υποστηρίζει αυτό που πιστεύει. Μέχρι ενός ορίου βέβαια. Με τη βασική προϋπόθεση να μη θίγεται η νοημοσύνη όλων των υπολοίπων και η κοινή λογική. 



      Είναι βέβαιο ότι θα... πέσουμε από τα σύννεφα, αν μάθουμε ότι αυτός ο γονέας υποστηρίζει π.χ. ότι δεν πρέπει να ένα τέτοιο θέμα να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης σε παιδικές ηλικίες. 
      Αυτά τα παιδιά με τις γροθιές υψωμένες
        δεν είναι "αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης";;;

      Μια τέτοια τοποθέτηση θα πρόσβαλε ευθέως τη νοημοσύνη και την κοινή λογική, όταν στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο με μικρά παιδιά να παρελαύνουν ή να είναι σκαρφαλωμένα στις πλάτες των γονιών τους με μπλουζάκια “ΧαλκιδικήSOS”και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας και άλλων...



      Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι οι ίδιες πληροφορίες που μας έρχονται από την Καλαμαριά αναφέρουν ότι οι 6 αντιδρώντες γονείς  στην χορηγία,  το πανό που έγραφε: «η τοξική σκόνη δεν έχει σύνορα»  το κρέμασαν στα κάγκελα του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς για να βγάλουν τη σχετική αναμνηστική φωτογραφία και το κατέβασαν αμέσως μετά.



      Ως γνωστόν, οι επικοινωνιακές ανάγκες του... αγώνα, προηγούνται όλων των υπολοίπων…
      πηγη

      0 σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Δημοφιλείς αναρτήσεις