Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ωρα αποφάσεων για δύο νέα ξενοδοχειακά resorts

Έτσι, μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα αποφασίσουν για το εάν θα υποβάλουν νέα προσφορά για το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας οι κ.κ. Γιάννης και Γιώργος Μεντεκίδης, οι οποίοι υπέβαλαν τη μοναδική δεσμευτική
προσφορά στον διαγωνισμό για την πώληση έκτασης άνω των 260 στρεμμάτων.
«Εντός της επόμενης εβδομάδας θα εξετάσουμε την αποτίμηση του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και θα αποφασίσουμε για τη νέα προσφορά. Είμαστε σε συζητήσεις με το Ταμείο, το οποίο προφανώς και έχει υψηλότερη εκτίμηση από τη δική μας, ώστε να διαπραγματευτούμε το ύψος της νέας προσφοράς μας», δήλωσε στη «ΜτΚ» ο κ. Γιώργος Μεντεκίδης (της «Μεντεκίδης Κατασκευαστική ΑΕ»).
Ο φάκελος υποψηφιότητας για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, που είχαν υποβάλει οι κ.κ. Ιωάννης και Γεώργιος Μεντεκίδης στις 8 Νοεμβρίου 2013, εξετάστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, παρουσία του κ. Γιάννη Μεντεκίδη. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού έλαβε υπ’ όψιν το προσφερόμενο ποσό, ζήτησε από τον κ. Μεντεκίδη να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά, ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα.
Πάντως, η εταιρεία επιθυμεί -βάσει του business plan της- να πραγματοποιήσει επένδυση άνω των 50 εκατ. ευρώ στην περιοχή, με την κατασκευή ξενοδοχείου και παραθεριστικών κατοικιών. Σύμφωνα με το πλάνο τής Μεντεκίδης ΑΕ, σε 60 στρέμματα θα κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα 4-5 αστέρων, ενώ το τουριστικό χωριό θα αναπτυχθεί σε έκταση 20-25 στρεμμάτων, με περίπου 120 κατοικίες (των 200 τετρ. μ. εκάστη). Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει στην περιοχή αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές και πισίνες.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ
Επίσης αυτή την εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες τής «ΜτΚ», να λάβει το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για την ένταξή του σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) και το επενδυτικό σχέδιο τής εταιρείας «Πραβίτα Αναπτυξιακή & Συμμετοχών ΑΕ» και του κορεατικού ομίλου Han Chang Corporation για την περιοχή τού Ταξιάρχη Χαλκιδικής.
Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος, γηπέδων γκολφ, συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακού κέντρου, εγκαταστάσεων εναλλακτικού τουρισμού, κέντρου υγείας, αποκατάστασης και θεραπείας, καθώς και προπονητικού-αθλητικού κέντρου. Το νέο επενδυτικό project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 1.300 θέσεις εργασίας, ενώ η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του «Pravita Estate» ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπου 726,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το επενδυτικό χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας.

ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ
Την ίδια ώρα, την αξιοποίηση έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής έχει αναλάβει επισήμως ο κ. Ιβάν Σαββίδης, σχεδιάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τουριστική επένδυση άνω των 80 εκατ. ευρώ.
Το ΤΑΙΠΕΔ απεδέχθη ομόφωνα τον Οκτώβριο προσφορά τής (συμφερόντων του) εταιρείας Dοnskoy Tabak, ύψους 14 εκατ. ευρώ, για την αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας περίπου 322 στρεμμάτων του ακινήτου στο Παλιούρι. Η επένδυση της Donskoy Tabak περιλαμβάνει την ανάπτυξη κατοικιών και ξενοδοχειακών υποδομών, ενώ προβλέπεται ανακαίνιση και λειτουργία τού Ξενία Παλιουρίου, το οποίο παραχωρείται στην εταιρεία για 99 χρόνια.

SUCCESS STORIES ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
~ Sani Resort: πόλος έλξης Άγγλων, Ρώσων, Γερμανών και Γάλλων (εκτός των ελλήνων τουριστών) έχει καταστεί το Sani Resort, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, το οποίο πρωτοστάτησε στη νέα φιλοσοφία απόδρασης και διακοπών. Το resort περιλαμβάνει τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία (Sani Beach Hotel, Sani Beach Club, Porto Sani Village, Sani Asterias Suites), αλλά και τη Sani Marina, παρέχοντας ένα πλήρες πακέτο διαμονής, αλλά και παροχών (όπως spa, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια κοκ.). Παράλληλα, με τη διοργάνωση του Sani Festival και του Sani Gourmet, το Sani Resort έχει καταφέρει να αποτελέσει -εκτός από τουριστικό- και πολιτιστικό σημείο αναφοράς στην Ελλάδα.
~ Costa Navarino: στην ίδια φιλοσοφία κινείται και η Costa Navarino, στην περιοχή της Πύλου, στη Μεσσηνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων (The Romanos - A Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino), το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα (The Dunes Course), το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, όπως επίσης και χώροι ειδικά σχεδιασμένοι για παιδιά, αλλά και για την εξυπηρέτηση γαστρονομικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course. Παράλληλα, στα σχέδια τής Costa Navarino περιλαμβάνεται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για τις ενεργειακές ανάγκες του resort, αλλά και η κατασκευή δύο υδατοδεξαμενών, για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις