Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...

Φώτο από την... έναρξη της αντιμεταλλευτικής περιόδου στο Χοντρό Δέντρο
Μετά την τρίμηνη "οικολογική" απραξία, λόγω ανειλημμένων... υποχρεώσεων στον τουρισμό, 80 περίπου επαγγελματίες "οικολόγοι" από Ιερισσό στην πλειονότητα τους, τη Μ. Παναγία και τη Θεσσαλονίκη έκαναν το "καθήκον" τους κλείνοντας για ένα δίωρο περίπου (από τις 12 ως τις 2 το μεσημερι.) την οδική πρόσβαση από το Χοντρό Δέντρο στο εργοτάξιο των Σκουριών.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να κλείσουν το... πλήρες ωράριο τους, στέλνοντας τον παλμό και τη ζωντάνια τους στο "καραβάνι της χαράς" και τον... εναλλακτικό τουρισμό που κάνει από προχθές στην ηπειρωτική χώρα. Έδωσαν όμως μια υπόσχεση ότι θα δίνουν κάθε μέρα ραντεβού - παράσταση στο Χοντρό Δέντρο γύρω στις 2.30 το μεσημέρι.

Καθ' όλα λογική η ώρα που επέλεξαν να δίνουν το ραντεβού τους οι επαγγελματίες "οικολόγοι", καθώς μόνο αυτοί... δουλεύουν και... παράγουν στην περιοχή. Από το πρωί είναι στο... πόδι και τρέχουν σαν "τρελοί" για να προλάβουν τις δουλειές που έχουν στα... μελίσσια, τα... μποστάνια, τα... χωράφια, στις... κτηνοτροφικές μονάδες, στην... οικοδομή και στη θάλασσα τους για να πάνε στη βασική χειμερινή δουλειά τους... Τον ακτιβισμό κατά των μεταλλείων. 


Σε άλλους καιρούς αυτοί οι "επαγγελματίες" θα κολλούσαν... βαρέα και ανθυγιεινά. Να ευχηθούμε στους φίλους ακτιβιστές καλό χειμώνα και... χρυσές δουλειές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις