Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ "ΒΑΒΕΛ" (Βίντεο)


Το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε στο στούντιο της εκπομπής «Βαβέλ» τηςSuper TV φιλοξενήθηκαν ο διευθυντής των «Μεταλλείων Κασσάνδρας» Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος και
ο εκπρόσωπος τύπου της «Ελληνικός Χρυσός» Κώστας Γεωργαντζής. Επί δύο ώρες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας έδωσαν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που έθεσε ο δημοσιογράφος της εκπομπής.

Στην εκπομπή έκαναν τηλεφωνική παρέμβαση ο Χρήστος Ζαφειρούδας, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και ο Νίκος Ζαγοράκης πρόεδρος του Στρατωνίου, ενώ ερώτηση προς στελέχη της εταιρείας έκανε από το τηλέφωνο και κάτοικος της Ιερισσού, που είναι κατά της επένδυσης.
Κατά τη γνώμη μας, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία όσοι δεν είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την εκπομπή, αξίζει να δείτε το βίντεο που ακολουθεί. 

Είναι αξιοσημείωτο. ότι τα στελέχη της «Ελληνικός Χρυσός» πρότειναν από κοινού στον παρουσιαστή της «Βαβέλ» να γίνει μια εκπομπή στην οποία θα απαντήσουν μόνο σε ερωτήσεις που θα τους γίνουν από κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής,είτε είναι υπέρ είτε είναι κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ο κ. Σταθώρος έδειξε αρχικά μάλλον ξαφνιασμένος από την πρόταση τους, επικαλούμενος ότι θα πρέπει να βρεθεί ο λειτουργικός τρόπος για να ξεπεραστούν οι όποιες τεχνικές δυσκολίες για να γίνει αυτή η εκπομπή.

Ως ένα βαθμό, θεωρούμε δικαιολογημένο το ξάφνιασμα του δημοσιογράφου, καθώς στην προσπάθεια που όπως εκείνος λέει πως καταβάλει για την ύπαρξη διαλόγου, κλίματος συναίνεσης και κατευνασμού των οξυμένων πνευμάτων στην περιοχή μέσα από τις εκπομπές του, δεν είχε ακούσει ούτε εκείνος, ούτε κανείς άλλος να υπάρχει μια ανάλογη πρόταση πχ. από το συντονιστικό των κατοίκων της Ιερισσού, ή από τον επικεφαλής του «παρατηρητήριου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», όπου από μόνοι τους θα ζητούσαν να γίνει μια εκπομπή όπου θα απαντούσαν χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις σε ερωτήματα της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής αλλά και εργαζομένων στα μεταλλεία.

Δεν πειράζει. Σημασία έχει να γίνει μια αρχή έστω και μέσω της τηλεόρασης. Να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα σ’ όσους θέλουν να μάθουν και να πληροφορηθούν ζητήματα που αφορούν τη μεταλλευτική της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά η στείρα άρνηση δεν επέτρεπε και συνεχίζει να μην επιτρέπει να γίνει εφικτή αυτή η ενημέρωση με διάφορα τεχνάσματα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις