Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Η "ΑΥΓΗ" ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ"...!!!

Η εφημερίδα "Αυγή" που ως γνωστόν αποτελεί τη βασική έντυπη φωνή του ΣΥΡΙΖΑσε χθεσινό της δημοσίευμα αναπαρήγαγε τα "μηνύματα" που βγήκαν από τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Πέμπτη οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Κατά τη γνώμη μας υπάρχει ένα καίριο σημείο στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που χρήζει σχολιασμού και σκέψης...

Αυτό το σημείο αφορά την παραδοχή που κάνει η συντάκτρια της εφημερίδας για τον προπαγανδισμό που προάγεται μέσα από τις δράσεις των πολέμιων κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Γράφει χαρακτηριστικά στην 3ή παράγραφο του ρεπορτάζ: "Η συνέντευξη τύπου βασικό στόχο είχε την προπαγάνδιση της πανελλαδικής αλλα και διεθνούς κινητοποίησης ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική, αύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου"

Δε γνωρίζουμε αν αυτή η λέξη (προπαγάνδιση) είναι προϊόν αυτοκριτικής ή λανθάνουσας γλώσσας, σε κάθε περίπτωση όμως είναι η ωμή αλήθεια γι' αυτόν τον "αγώνα".


Αλλα σχόλια τόσο για το συνολικό περιεχόμενο του δημοσιεύματος όσο και γενικά για τις αιτιάσεις των αντιδρώντων νομίζουμε οτι είναι περιττά.

Πάντως, η "Αυγή" μας θύμισε μια σημαντική αποκάλυψη που είχε κάνει η Γαλλική εφημερίδα "Liberation" σε άρθρο της, τον περασμένο Απρίλιο, όπου μεταξύ άλλων μιλούσε για επιστημονικές μελέτες που ανέθεσαν επι πληρωμή οι κάτοικοι της Ιερισσού επί πληρωμή... (Δείτε εδώ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις