Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ... ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ #SKOYRIES#!!!


politesaristoteli
Το να προσπαθείς να βγάλεις άκρη με την... ψυχοσύνθεση των «οικολόγων» της Ιερισσού, είναι σα να ψάχνεις «ψύλλους στα άχυρα». Το γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση. Η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη, εκτός αν παρέμβει σε ιατρικό επίπεδο εγκαίρως η παγκόσμια ψυχιατρική κοινότητα, καθώς «ο ιός» που τους έχει προσβάλει εξαπλώνεται...
οριζοντίως και καθέτως. 

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ενδεικτικά του τίτλου της ανάρτησης μας. 



1ο παράδειγμα:

Πέρσι, τέτοιες μέρες αγανακτούσαν και ξεσήκωναν τον κόσμο για τις full face κουκούλες που φορούσαν οι φύλακες στις Σκουριές για να αποφύγουν τη στοχοποίηση από τις κάμερες με τις οποίες έκαναν... βόλτες οι «μηλοπαραγωγοί». Σήμερα πήγαν για... δουλειά φορώντας κουκούλες και μαντήλια στα πρόσωπα τους. Για να είμαστε πιο ακριβείς δεν κυκλοφορούν πια χωρίς το «αξεσουάρ» της κουκούλας στους... χώρους εργασίας τους. Είναι... ότι πρέπει και για το φωτογραφικό αρχείο τους.


2ο παράδειγμα:

Σήμερα τους... ενοχλούσε ο τρόπος αποψίλωσης στο Λάκκο Καρατζά, επειδή λόγω του δύσβατου της περιοχής και της κλίσεως του εδάφους, τα μηχανήματα πατούσαν πάνω στα κομμένα δέντρα σε ιδιωτική περιοχή, που γι αυτές τις εργασίες έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα το ΣτΕ. 


Όταν οι «χρυσές αυτ- απάτες και... παρακολουθήσεις» εντόπιζαν  με την κάμερα τους στις αρχές του χρόνου στο Λοτσάνικο έναν άλλο ιδιώτη να κόβει τα δέντρα του σε χώρο που του ανήκει, μας το παρουσίασαν αρχικά σαν εργασίες της εταιρείας. Όταν παρενέβη η... πιο αρχέγονη ΜΚΟ για να καλύψει την πατάτα τους επικαλούμενη την τηλεφωνική μαρτυρία του ιδιώτη, «ότι κόβει τα δέντρα του για να μην του τα κόψει η εταιρεία», οι καρδιές τους πήγαν στις θέσεις τους και η... νομιμότητα περίπατο!!!


Αγαπώ... το δάσος και πετώ ρουκέτα μέσα σ'αυτό!
Που είναι τα... ΜΑΤ;;; Που είναι ο... ΣΚΑΪ;;;

3ο παράδειγμα:

Η αστυνομική παρέμβαση είναι ανεπιθύμητη στην Ιερισσό και με τη... σφραγίδα του καμένου τμήματος. Στις Σκουριές είναι επιθυμητή  όταν είναι για να διακόψουν τις νόμιμες εργασίες, αλλά και για να δημιουργήσουν το λατρεμένο σκηνικό έντασης και βίας με απώτερο στόχο να κάνουν ντόρο γύρω από τον αγώνα τους επιχειρώντας να προσελκύσουν και άλλους αγωνιστές, πρόθυμους να δεχτούν ψεκασμούς από δακρυγόνα και να... απαντήσουν με μολότοφ, ρουκέτες και ναυτικές φωτοβολίδες. Ότι ανάβει και πετιέται μακριά εν πάσει περιπτώσει. (Τα τσιγάρα μάλλον έχουν... μικρό βεληνεκές!)



4ο παράδειγμα:

Τους έχει πιάσει το παράπονο σε blog και twitter που η greenpeace δεν εμπλέκεται προς το παρόν (???) στο «θέατρο ακτιβισμού» των Σκουριών. Την ίδια στιγμή κάποιοι... απηυδισμένοι από την αδιαφορία της greenpeace  ανεβάζουν ηλεκτρονική αφίσα  στο facebook, μέσω της οποίας καλούν τον κόσμο να... γράψει την  greenpeace και γενικότερα να υιοθετήσει ένα πιο ακραίο στυλ ακτιβισμού για τις Σκουριές. Αν είναι παραπλήσια με την «πολιτική δράση» που κάποιοι βάφτισαν την καταδρομική έφοδο στο εργοτάξιο στις 17 Φεβρουαρίου θα σας γελάσουμε. Μόνο οι «οικολόγοι» ξέρουν...



Επίσης στα... τιτιβίσματα τους, τα οποία είναι γεγονός δεν αξίζει να παίρνεις τοις μετρητοίς γιατί οι έννοιες «αλήθεια» και «ψέμα» έχουν χάσει τη σημασία τους, προκύπτει πάντως ότι οι επιτροπές αγώνα συστήθηκαν πριν από 1 ½ χρόνο με τη συνδρομή της «πράσινης ειρήνης», ενώ χάρη στις ενέργειες της ήρθαν και πολλοί επιστήμονες στην περιοχή για να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία. Τώρα λεφτά για αντίστοιχες δράσεις δεν υπάρχουν(???). Αυτό... κελαηδούν κάποια τιτιβίζοντα πουλάκια. Ισχύει δεν ισχύει ο... πλέον αρχέγονος οικολόγος και η ψυχή τους.


5ο παράδειγμα:

Είχαν δημιουργήσει μια ολόκληρη βιομηχανία δεκάδων προσφυγών εναντίον της Ελληνικός Χρυσός στο ΣτΕ και αλλαχού. Αυτή η βιομηχανία χρεοκόπησε. Δεν έχουν κερδίσει καμία και τώρα μας βγήκαν από το συντονιστικό να μας ανακοινώσουν «τη μεγάλη ανησυχία τους», λόγω των απορρίψεων που εισπράττουν από το ΣτΕ. «Ο αγώνας όμως θα συνεχιστεί κανονικά», όπως μας ενημερώνουν...


 Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς, μήπως η TVX το 2003 πιάστηκε κορόιδο, όταν έχασε το ΣτΕ και τα μάζεψε και έφυγε άρον - άρον; Μήπως έπρεπε να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια  το ΣτΕ και τους δήθεν οικολόγους και να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της; Τώρα θα ήταν σε πλήρη εξέλιξη η παραγωγική διαδικασία μεταλλουργίας  χρυσού στην Κηπουρίστρα. Γιατί ο νόμος να μπορεί να σταματάει μια εταιρεία και να μη σταματάει ένα τσούρμο δήθεν οικολόγων;;; Πάντα δυο μέτρα και δύο σταθμά;;; Λίγο έλεος. Αρκετά με την αλόγιστη χρήση... καρβούνου!


6ο παράδειγμα:

Τόσο καιρό μας έλεγαν ότι οι επιστήμονες του ΑΠΘ, του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του ΤΕΙ – Θ έκαναν αυτό«που τους προστάζει το καθήκον τους ως δημόσιοι λειτουργοί για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

 Η Liberation προχθές γκρέμισε και αυτό το μύθο, γράφοντας ξεκάθαρα ότι «οι ηρωικοί κάτοικοι χρηματοδότησαν... ανεξάρτητες μελέτες και άλλα». Ακόμη περιμένουμε να μάθουμε ποιες ήταν αυτές οι αυτοχρηματοδοτούμενες... ανεξάρτητες μελέτες και σε ποια αυτοχρηματοδοτούμενα... ανεξάρτητα συμπεράσματα κατέληξαν.


Συμπέρασμα

Γι’ αυτό και θα επαναλάβουμε ότι πρέπει αστυνομία και δασαρχείο να πάψουν να χάνουν το χρόνο τους με τους «οικολόγους» της Ιερισσού. 

Αρχικά πρέπει να αναλάβουν δράση οι ψυχιατρικές δομές της πολιτείας, εώς ότου παρέμβουν οι «ψυχίατροι... χωρίς σύνορα».


Δεν το λέμε, γιατί υποτιμούμε την επιστημονική αξία των Ελλήνων γιατρών, το λέμε γιατί είναι βέβαιο, ότι θα τους αμφισβητήσουν και εκείνους οι «οικολόγοι» της Ιερισσού...,

 Η ξενόφερτη... βοήθεια για εκείνους είναι πάντα πιο γλυκιά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις