Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή


Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα  "Οι κήποι της αυλής του Σχολείου μας", οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης  του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, επισκέφθηκε τηΔευτέρα 15 Απριλίου  την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.
Η Σχολή  βρίσκεται μέσα σ’ ένα

καταπράσινο περιβάλλον 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης  και στεγάζεται σε μεγάλα και πανέμορφα  κτίρια.  
Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα   με θέμα : "Επίσκεψη στο Αγρόκτημα".
Οι μαθητές   επισκέφθηκαν  τις υποδομές του αγροκτήματος, συνοδευόμενοι πάντα από ειδικούς εκπαιδευτικούς ,  ξεναγήθηκαν σε...
διάφορους χώρους όπως τον αμπελώνα, τον ελαιώνα, και  τον οπωρώνα.

Επίσης πέρασαν  από το συσκευαστήριο λαχανικών το οινοποιείο, τους ανθόκηπους και τους λαχανόκηπους που φροντίζουν οι μαθητές της Σχολής.
 Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το νέο γαλακτοκομείο της Σχολής που θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα των Βαλκανίων και έμαθαν πάρα πολλά για την παραγωγή του γάλατος και τη διατροφική του αξία.
 Μετά οι μαθητές περιηγήθηκαν  στη μαθητική βιβλιοθήκη της Σχολής  και τα εργαστήρια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και γνώρισαν  την ιστορία και το έργο της Σχολής .
Τέλος λίγο πριν την αναχώρηση προσφέρθηκε  ένα γλαστράκι με λουλούδια  στο κάθε παιδί.
Η επίσκεψη την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή ήταν μια πολύ θετική εμπειρία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ειδικούς   που μας ξενάγησαν και για τις τόσες  πολλές πληροφορίες που μας  έδωσαν.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις