Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Eπιχειρηματίες της Χαλκιδικής τιμήθηκαν από την Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Επιμελητηρίου


Δύο επιχειρηματίες της Χαλκιδικής τιμήθηκαν από την Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Επιμελητηρίου με το βραβείο «η επιχειρηματικότητα μοχλός ειρήνης» για τη συνεισφορά τους όχι μόνον στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας αλλά και για το κοινωνικό τους έργο. Πρόκειται για τους Δημήτρη Πόρτολα και Γεώργιο Τσάνταλη.

*Δημήτρης Πόρτολος από την Χαλκιδική. Συνιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού Αρχείου, ιδρυτής της εταιρείας Ελληνικοί λευκόλιθοι. Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που
παράγει μαγνησία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και η μοναδική παγκοσμίως στη παραγωγή Καυστικής Μαγνησίας. Έχει επενδύσει περισσότερα από 6 εκ. € για την αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Χαλκιδικής. Πλήρως προσηλωμένος στην οικολογική αποκατάσταση του περιβάλλοντος, φροντ
ίζει να αποκαθιστά την περιοχή των μεταλλίων του, δημιουργώντας τεχνικές λίμνες και υδροβιότοπους, έναν πρότυπο ελαιώνα και μια σειρά από ελληνικά εκλεκτά προϊόντα, λάδι, μέλι, μαρμελάδες, με τα οποία διαφημίζει την Ελλάδα παγκοσμίως.

* Γεώργιος Τσάνταλης, οινοποιός από την Χαλκιδική. Άτομο με περιβαλλοντική συνείδηση και ευθύνη και κοινωνική ηθική. Καλλιεργεί οικολογικά τα αμπέλια του και κάνει ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, ανακυκλώνει τα ενδιάμεσα προϊόντα και καθαρίζει βιολογικά τα απόβλητα. Εξασφαλίζει άριστες συνθήκες εργασίας στους 265 εργαζόμενους της εταιρείας, ενημερώνει και καθοδηγεί τους αμπελουργούς του στηρίζοντας την βιολογική καλλιέργεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις