Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Αστέριος Ζωγράφος: Κίνδυνος για τον τουρισμό η έλευση προσφύγων στη Χαλκιδική

Αστέριος Ζωγράφος: Κίνδυνος για τον τουρισμό η έλευση προσφύγων στη ΧαλκιδικήΌχι στην εγκατάσταση προσφύγων σε περιοχές του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής είπε το δημοτικό συμβούλιο, το

οποίο συνεδρίασε για το ζήτημα και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι και υποδομές για να καλύψουν τις ανάγκες. Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος κατά την εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε τους κινδύνους για τον τουρισμό στη περιοχή σε περίπτωση προσωρινής στέγασης προσφύγων στον προορισμό. 

"Aρκετό χρονικό διάστημα, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τη πλευρά του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Νομαρχίας, της σημερινής Περιφέρειας και άλλων φορέων για να αναπτύξουμε όσο μπορούμε τον τουρισμό μας. Αναμένεται μεγάλη προσέλευση τουριστών στη Χαλκιδική, οι οποίοι προέρχονται από τη Ρωσία και τις Βαλκανικές χώρες. Παρά την ευαισθησία που μας διακρίνει για τους πρόσφυγες, θα πρέπει να σταθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και έχει γιγαντωθεί από τους κατοίκους του Δήμου για την αποστολή τροφίμων προς τους πρόσφυγες αλλά κινδυνεύουμε αν έχουμε έλευση προσφύγων στην περιοχή της Χαλκιδικής να αρχίσουν ενόψει του καλοκαιριού ενδεχόμενες ακυρώσεις από κρατήσεις. Πρέπει να σας πω ότι οι προκαταβολές έχουν καταβληθεί από πέρυσι τον Ιούνιο για το 2016. Έχω τη γνώμη παρά την ευαισθησία που μας διακρίνει όλους σε σχέση με την αποδοχή από πρόσφυγες και δεδομένου, ότι δεν υπάρχουν στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Δήμο μας, ειδικά κέντρα φιλοξενίας ή στρατόπεδα τα οποία ενδεχόμενα θα μπορούσαν να υποδεχθούν πρόσφυγες" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζωγράφος.

Όπως αναφέρει το Tornosnews.gr, ο κ. Ζωγράφος αποκάλυψε επίσης,  επικοινωνία που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι έγινε μια συζήτηση σε επίπεδο Περιφέρειας για την περιοχή του ΒΙΟ.ΠΑ (Βιοτεχνικό Πάρκο). "Είναι μια περιοχή η οποία έχει δομημένα οικόπεδα, απευθύνεται σε επιχειρηματίες και γίνεται μια προσπάθεια και από την Αναπτυξιακή Εταιρία για την εκποίηση των συγκεκριμένων οικοπέδων ώστε να εγκατασταθούν επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ήδη λειτουργούν τρεις επιχειρήσεις. Είναι μια περιοχή που βρίσκεται στα όρια του Ν. Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Δεν είναι κοντά στα οικιστικά σύνορα. Απέχει 5-7 χιλιόμετρα, όμως θεωρούμε ότι αυτά τα οικόπεδα είναι ιδιοκτησίας τη Αναπτυξιακής και όχι της Περιφέρειας ή του Δήμου. Δεν μπορούν τα οικόπεδα αυτά, τα οποία περιμένουν να αγοραστούν και να γίνουν επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να χρησιμοποιηθούν για τέτοιες δραστηριότητες, ενόψει κυρίως του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν κτίσματα παλιά ή έτοιμα τα οποία να μπορούν να υποδεχτούν τους πρόσφυγες διότι θα έχουμε την εικόνα στην περιοχή της Ειδομένης, η οποία προσβάλλει τον κάθε αναπτυγμένο και σύγχρονο άνθρωπο" τόνισε ο κ Ζωγράφος και κατέληξε στο ότι είναι "κάθετα αντίθετος στις προτάσεις που κατατίθενται, "διότι αν ανοίξει το «μάτι» της Χαλκιδικής με τέτοιου είδους υποδοχές ενόψει του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν κτίσματα για να υποδεχθούν πρόσφυγες και παρουσιάσει η Χαλκιδική αυτή την εικόνα που βλέπουμε στην Ειδομένη νομίζω τα αποτελέσματα σε σχέση με τον τουρισμό μας θα είναι πολύ δυσάρεστα".

- See more at: http://www.halkidikilike.gr/halkidiki/1458-2016-05-31-20-33-50#sthash.x9h7EjA7.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις