Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τσιρώνης σε Τζιτζικώστα για Σκουριές: Αν η εταιρεία τηρεί τον νόμο, τίποτε δεν την κουνάει

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη είχε σήμερα το
πρωί στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της υλοποίησης τωναντιπλημμυρικών έργων στην Κεντρική Μακεδονία, τα οποία εμφανίζουν σημαντικότατη υστέρηση επί δεκαετίες, εξαιτίας κυρίως των ελλιπών χρηματοδοτήσεων από την πλευρά της Πολιτείας.Για την επένδυση στις Σκουριές, η εταιρία οφείλει να παρουσιάσει τη μέθοδο ακαριαίας τήξης για τη μεταλλουργία. Όσο δεν την παρουσιάζει η επένδυση είναι σε εκκρεμότητα. Την εταιρία εάν τηρεί το νόμο και προστατεύει το περιβάλλον δεν μπορεί να την κουνήσει κανείς. Αν δεν το κάνει έχει πρόβλημα.

Είναι αδύνατο 14 επιθεωρητές περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα να κάνουν έρευνα πεδίου και να ελέγχουν όλη τη δραστηριότητα. Θέλουμε να εμπλέξουμε πολύ περισσότερους πιστοποιημένους φορείς στην έρευνα πεδίου, μέσω βελτίωσης του υπάρχοντος νόμου. Το περιβαλλοντικό έγκλημα είναι αθέμιτος ανταγωνισμός στην υγιή επιχείρηση. Σκοτώνει την οικονομία και τον επιχειρηματία που τηρεί το νόμο».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς
.
http://www.halkidikilike.gr/halkidiki/1509-2016-06-13-13-51-04

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις