Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Οι antigold παρανομήσαντες να δικασθούν και να καταδικασθούν. Νομιμότητα παντού και σε όλους.

Το ζήτημα της τήρησης της νομιμότητας είναι εξαιρετικά σημαντικό,
αφού αποτελεί κεντρικό πυλώνα της δημοκρατίας. Όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε τους νόμους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με αυτούς, ενώ σε περίπτωση που τους παραβούμε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποστούμε τις συνέπειες, όπως θα προσδιορισθούν σε κάθε περίπτωση από τη δικαιοσύνη.

Η γνωστή περίπτωση των παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα στο εργοτάξιο των Σκουριών το 2013, αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους πολιτών, οι οποίοι διαφωνούν με τις αποφάσεις τις κεντρικής διοίκησης και με τη σχετική νομοθεσία.

Το γεγονός της παραβατικής συμπεριφοράς στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητο, ανεξαρτήτως των κινήτρων. Κάποιοι είναι ηθικοί αυτουργοί και κάποιοι είναι φυσικοί αυτουργοί αυτών των πράξεων. Τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης ερεύνησαν την υπόθεση, εντόπισαν τους πιθανούς παρανομήσαντες, τους απήγγειλαν κατηγορίες και τους οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Στις 9 Ιουνίου επίκειται η εκδίκαση της υπόθεσης στο αρμόδιο Εφετείο της Θεσσαλονίκης.

Με την ανωτέρω διαδικασία θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι και λειτουργούντες πολίτες, αφού εν κατακλείδι οι παρανομήσαντες θα τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θεωρώντας ότι όλοι μας έχουμε, ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν όλοι οι υπεύθυνοι και παρανομήσαντες σε αυτή την υπόθεση. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί από τη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της παραβατικής συμπεριφοράς, προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν το ενδεχόμενο στο μέλλον να επαναληφθούν ανάλογα γεγονότα και κυρίως για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην αδικηθούν οι συλληφθέντες.

Με τα ανωτέρω θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι μας, εάν πιστεύουμε στη δημοκρατία και στους κανόνες της. Όσοι διαφωνούν μάλλον δεν αποδέχονται κάποιους κανόνες της δημοκρατίας και εν τέλει την ίδια τη δημοκρατία, φλερτάροντας με την αναρχία.

Οι antigold έχουν διατυπώσει ρητές αντιρρήσεις και προβάλλουν σοβαρές αντιστάσεις στην τήρηση της νομιμότητας. Θεωρούν εαυτούς υπεράνω της δικαιοσύνης και αντιδρούν στη σύλληψη και στη διεξαγωγή της δίκης όσων κατηγορούνται για τις αξιόποινες πράξεις του 2013 στις Σκουριές, προβάλλοντας αδιανόητα επιχειρήματα και ξεχνώντας ότι όλοι μας ελεγχόμαστε από τη δικαιοσύνη.  Η antigold επιχειρηματολογία και «λογική» ξεπερνά κάθε φαντασία και σε αυτή την περίπτωση, θέτοντας σε κίνδυνο για μία ακόμη φορά την κοινωνική συνοχή, τη γαλήνη και τη ομόνοια στην τοπική κοινωνία. Οι antigold θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ζούνε και απολαμβάνουν τα προνόμια μιας δημοκρατικής χώρας και θα πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες της και κυρίως να σεβαστούν τη θέση της πλειοψηφίας στην τοπική κοινωνία.

Είναι αδήριτη ανάγκη να επικρατήσει η νομιμότητα και να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά σε κανέναν συμπολίτη μας αφενός και αφετέρου να τιμωρηθούν, αν είναι δυνατόν παραδειγματικά, οι παρανομήσαντες. Η τοπική κοινωνία δικαιούται να μάθει ποιοι παρανομούν διαταράσσοντας τη γαλήνη και την ομόνοια στη ΒΑ Χαλκιδική.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Γ. Καρίνας


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2016/05/antigold_29.html#ixzz4A3e5qFh8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις