Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ακόμη μια διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός - CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) (φώτο)

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) βραβεύει για 8η(όγδοη) συνεχή χρονιά, τις πιο κοινωνικά και 

περιβαλλοντικά υπεύθυνες εταιρείες για το 2015, σύμφωνα µε τον Εθνικό ∆είκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index & το CRI Pass.

Συγκεκριμένα,σήμερα   Τρίτη 14 Ιουνίου 2016,   κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που  πραγματοποιηθηκε  στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, παρουσιαστηκαν οι εταιρείες που διακρίθηκαν, βάσει της αξιολόγησης CR Index & CRI Pass για την ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων σε όλο το φάσμα της Εταιρικής Ευθύνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα,  εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των media.
Χορηγός επικοινωνίας της τελετής βράβευσης CR INDEX 2015 είναι η εφημερίδα «Το Βήμα».  Επίσημος χορηγός της εκδήλωσης είναι η Αθνηναϊκή Ζυθοποιία,  ενώ την εκδήλωση υποστηρίζουν το PRC Group/The Management House, το Centre for Sustainability & Excellence και η Advocate/Burson-Marsteller.


Τι είναι o CR Index
O CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.
Στην Ελλάδα o CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία) σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις