Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Προποντίδας

Λόγω της ενδημούσας οικονομικής κρίσης, το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της πτωχοποίησης μεγάλου μέρους του
πληθυσμού αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογικές προσπάθειες. Πλέον όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το φαινόμενο αυτό συναντάται σε μεγάλο βαθμό και στο Δήμο μας, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται καθημερινά από την ανεργία και την φτώχεια.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η χώρα μας αποφασίζουμε την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Ν. Προποντίδας, το οποίο θα στεγαστεί σε γραφείο - χώρο στα Ν. Μουδανιών, που  ανήκει στο Δήμο (105/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου). 
Τα κοινωνικά παντοπωλεία είναι υπηρεσία παροχής ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων. Τα παρεχόμενα είδη προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και, εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (υ.α. 11389/1993, Β' 185).
Η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί μια κοινωνική δομή που ως στόχο έχει τη στήριξη των οικονομικά και κοινωνικά ευπαθών ατόμων που ανήκουν στο Δήμο μας και τα οποία θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Ε. Καρράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις