Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Κάθε εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις αρνήθηκαν οι πρώτοι τέσσερις από τους 27 που έχουν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για καταγγελίες και περιστατικά των τελευταίων μηνών στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.



Όπως μταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τέσσερις, όλοι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μεταξύ αυτών μία εγκυμονούσα γυναίκα, υπέβαλαν υπομνήματα και δεν παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.



Την ίδια πρακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι 23, που είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν αύριο, Παρασκευή.

Όλοι τους είχαν λάβει τις τελευταίες μέρες κλήσεις για να καταθέσουν ανωμοτί - δηλαδή ως ύποπτοι - στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την αστυνομική προανάκριση.

Η ογκωδέστατη δικογραφία - αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες.

Oι βαρύτατες πράξεις που διερευνώνται - μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης - φέρονται να τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου, στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Ανάμεσα σε άλλα, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικού από αγνώστου ταυτότητας θραύσματα, ύστερα από κινητοποίηση στο δάσος του Κάκαβου, συμπλοκές αγνώστων ομάδων με δυνάμεις των ΜΑΤ, καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" για εμπρησμούς στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, καταγγελία για ρίψη κροτίδων σε σπίτι πρώην μεταλλωρύχου, φθορές σε φορτηγά της "Ελληνικός Χρυσός" κ.ά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις