Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων και η επέτειος Απελευθέρωσης της Αρναίας (Βίντεο φώτο)

Κάθε χρόνο, μαζί με την εορτή των Αγίων Αναργύρων, γιορτάζεται και η απελευθέρωση της Αρναίας αλλά και 

ολόκληρης της Β.Α.Χαλκιδικής από τον τουρκικό ζυγό.
Η τελετή που λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά χρόνια, ξεκινά με την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ομώνυμο ιερό ναό, συνεχίζεται με τη λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της Αρναίας, με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της απελευθέρωσης, στη δυτική είσοδο της πόλης,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου.
Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους   ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς,  ο τέως Υπουργός και Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, 
συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Κατερίνα Ζωγράφου και κ.κ. Στέλιος Βαλιάνος και Δημήτριος Τζηρίτης, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη κ.κ. Αργύριος Τσακνής  Γεώργιος Κοττάκης και Ιωάννης Μητροφάνης, ο τ. Αντίδημαρχος κ. Χαράλαμπος Λαζαρίδης και Γιάννης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Αρναίας κ. Γεώργιος Διαμαντούδης, ο Προϊστάμενος της Π.Υ. Αρναίας κ. Δημήτριος Αλεξανδρής, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αρναίας, ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης,ο τέως Δήμαρχος Αρναίας Αστέριος Καραστέργιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Σχολείων, Φορέων και Συλλόγων της περιοχής. 

O εορτασμός των Αγίων Αναργύρων και η Απελευθέρωση της Αρναίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις