Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

"ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΗΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog. 

Όχημα ευκαιριακής επιχειρηματικότητας θα γίνεται η ασκούμενη τουριστική πολιτική στην Ελλάδα, όσο δεν επενδύει σε καταρτισμένους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και ασφάλιση, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης με αφορμή το αιματηρό περιστατικό σε ξενοδοχείο της Κρήτης.

 Σύμφωνα με τον βουλευτή, η επίθεση του 20χρονου ανιματέρ, ο οποίος εργαζόταν δίχως τα απαραίτητα έγγραφα και κάτω από το τέχνασμα του «εξωτερικού συνεργάτη», σε βάρος ενός 12χρονου αγοριού φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία που κυριαρχεί στον τουριστικό κλάδο και που έχει ενισχυθεί από τις μνημονιακές πολιτικές.



Μάλιστα υποστηρίζει πως η εξάλειψη της εργατικής νομοθεσίας, η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, η απαξίωση, η κατάργηση και η υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών δημιουργούν συνθήκες ασυδοσίας.



«Το περιστατικό γεννά αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τη βιομηχανία ενοικίασης φθηνού εργατικού δυναμικού, τη σωρεία παραβιάσεων της νομοθεσίας, την πρόσληψη ανειδίκευτων εργαζομένων και των δήθεν μαθητευομένων και εξωτερικών συνεργατών, των επιδοτούμενων προγραμμάτων πρακτικής άσκησης και απασχόλησης νέων ανέργων στον κλάδο του τουρισμό που λειτουργούν ως ευκαιρίες εξασφάλισης φθηνής εργασίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και που φυσικά δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας», καταλήγει.

Αναδημοσίευση από www.naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Σε γενικές γραμμές είναι σωστή η τοποθέτηση που κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε καλοπροαίτερο με τη "βαριά βιομηχανία" της χώρας μας να προβληματιστεί για τα πολλά κακώς κείμενα που έχει, όπως και άλλοι κλαδοι και που κρύβονται "κάτω από τα χαλί" πρόσκαιρα, όπως συνηθίζεται να λέγεται για να ξεσκεπαστούν κάθε φορά που έχουμε τραγικά γεγονότα σαν και αυτό που έγινε στην Κρήτη.

Κατά την άποψη μας, το συβάν της Κρήτης θα πρέπει να προβληματίσεί και τους "μικρο ή μεγαλοβιομήχανους" της παραλιακού μετώπου της ΒΑ Χαλκιδικής, οι οποίοι θα ήταν σκόπιμο να κοιτάξουν τα βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε πελάτες και τις συνθήκες εργασίας που παρέχουν σε εργαζόμενους και μετά να κάνουν την κριτική τους και σε άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Κανείς δε θέλει να τους πάρει, ούτε να τους στερήσει τα πρωτεία... Ας κοιτάξουν όμως να βελτιώσουν την ξεθωριασμένη εικόνα "του οίκου" τους και μετά ας διατυπώσουν και τις κρίσεις τους για άλλους "οίκους"....

Δε γίνεται όμως τα λάθη και τις ασύδοτες παραλείψεις τους να τις φορτώνονται άλλοι και μετά να συμπεριφέρονται από... ένστικτο και εκδικητικά από πάνω για να πάρουν μια... ικανοποίηση που επί της ουσίας δεν τους προσφέρει απολύτως τίποτα. 

Δε γίνεται για "πάσα νόσον και μαλακίαν" να ευθύνεται η μεταλλεία. Μάλλον στραβά αρμενίζουνε.

Ας το κοιτάξουν λοιπόν και ας τους λείπουν οι δικαιολογίες για τον "κακό τους τον καιρό"...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις