Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ - ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΖΩΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Του Σταύρου Τζίμα

*Ακολουθεί σχόλιο του blog  



«Η τρομοκρατία που υφίστανται οι εργαζόμενοι και ιδίως όσοι είναι κάτοικοι Ιερισσού είναι πρωτοφανής για πολιτισμένο κράτος. Τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη των οικογενειών τους ζουν σε συνθήκες πραγματικής κολάσεως. Φοβούνται ακόμη και να αναφερθούν στις Αρχές λόγω σαφών απειλών για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ιδίων όσο και μελών της οικογένειάς τους».



Βαρύτατες καταγγελίες, για ύπαρξη στην Ιερισσό «οργανωμένης εγκληματικής ομάδας» που τρομοκρατεί όσους δεν εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού, εμπεριέχουν δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πολυγύρου από το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής και τρία σωματεία μεταλλωρύχων η μία, και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, η δεύτερη, δηλωτικές του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή.



«Είναι γνωστό ότι οι είσοδοι και οι έξοδοι της Ιερισσού φρουρούνται από οργανωμένες ομάδες οι οποίες ελέγχουν τους διερχόμενους εν είδει πολιτοφυλακής και ότι αυτό γίνεται, σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι ισχυρίζονται και στο Διαδίκτυο, για να εμποδίσουν την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις για παλαιότερες εγκληματικές πράξεις, η διερεύνηση των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης», σημειώνεται στη μήνυση των συνδικαλιστών.



«Οι απειλές είναι ρητές και σοβαρές, σε βαθμό τέτοιο που τα θύματα - εργαζόμενοι φοβούνται όχι μόνο να επιστρέψουν αλλά ακόμη και να καταγγείλουν τους δράστες της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης τρομοκρατίας, φοβούμενοι για τη ζωή τους και για την τύχη των οικογενειών τους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους στην Ιερισσό».



Στη δική του μηνυτήρια αναφορά, ο δήμαρχος Αριστοτέλη διατυπώνει τον ισχυρισμό για «ύπαρξη και δράση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που εδώ και ένα έτος επιχειρεί να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας» στην περιοχή, ενώ κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Χρυσού Απόστολο Παπαγεωργίου.



«Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κατέφθαναν στη δημοτική αρχή σοβαρότατες αναφορές δημοτών για απειλές κατά της ζωής τους από την ομάδα αυτή που συνήθως δρα εντός του οικισμού της Ιερισσού, υπό την κάλυψη κουκούλας τύπου full face και οπλισμένη με αυτοσχέδια ρόπαλα», αναφέρει ο κ. Πάχτας, ενώ «παρά τις συστάσεις μας για αναφορά τους στις αρμόδιες αρχές, είναι φανερό ότι ακόμα και τα θύματα φοβούνται να καταγγείλουν το καθεστώς τρομοκρατίας, εκβιασμών και ταπεινώσεων στο οποίο αναγκάζονται να ζουν, καθώς απειλούνται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους».



Στην ίδια μήνυση τονίζεται ότι «μας έχει αναφερθεί ότι οι οικογένειες των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. παραμένουν συνεχώς στις οικίες τους, πολλές φορές κλειδωμένοι ακόμα και την ημέρα, ενώ τις νύχτες περιφερόμενες ομάδες κουκουλοφόρων συγκεντρώνονται έξω από αυτές απειλώντας τους».



Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Πάχτας, «δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς και σύμβουλοι της πλειοψηφίας κοινοτήτων τής προ του Αθω περιοχής, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση λόγω εκβιασμών και απειλών κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των ιδίων και μελών της οικογένειάς τους» και «ένας από αυτούς, τον οποίο μηνύουμε με την παρούσα, ο οποίος πρωτοστατεί στις βίαιες συγκρούσεις και παρακινεί τους πολίτες, είναι ο Απόστολος Παπαγεωργίου».



Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στην «Κ» διέψευσε κατηγορηματικά τόσο την ύπαρξη οργάνωσης όσο και τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας. «Δεν υπάρχει διχασμός. Εδώ είμαστε μια κλειστή κοινωνία και κάποιοι που εργάζονται στην επένδυση έχουν μετατραπεί σε γενίτσαρους. Αυτούς λοιπόν τους αποστρέφονται ακόμα και οι φίλοι τους και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη γιατί αισθάνονται απόβλητοι…».

Αναδημοσίευση από  news.kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: "Ενωτικός", "φιλαλήθης", "φιλειρηνικός", "μεγαλόψυχος" και "μεγαλοπρεπής" ο πλέον... αρχέγονος οικολόγος της Χαλκιδικής, όπως πάντα άλλωστε.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία είναι... απόβλητοι και γενίτσαροι. Οι τιμωροί της εργασίας τους μάλλον δια της ατόπου απαγωγής είναι οι "εκλεκτοί"  και οι "πατριώτες". Βλέπετε εσείς να προκύπτει από κάπου κάποιος διχασμός ή τρομοκρατία σε βάρος κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής;;;

Νομίζουμε ότι ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, που ετοιμάζει η κυβέρνηση πρέπει να συμπεριλάβει και όλες τις "νέες ερμηνείες", που δίνει ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." για την εργασία, τον εργαζόμενο, τον πατριώτη, το δημοκράτη, τον οικολόγο, τον παραβάτη, τον τρομοκράτη, τον ρατσιστή. 

Σε αντίθετη περίπτωση και αν δεν ληφθούν υπόψη οι απόψεις - νομολογίες του ιδρυτή του, θα έχουμε ένα σχέδιο νόμου με κάτι παράθυρα ΝΑΑΑΑ, μετά συγχωρήσεως, όπου κάτι... ρατσιστές που θα θέλουν να εργαστούν για τα προς το ζειν (ιδίως σε μεταλλεία), θα εισβάλλουν και θα προβαίνουν σε μια σειρά κατάφωρων παραβάσεων, με αποτέλεσμα... κλειστές, ...φιλήσυχες, και ...ειρηνικές κοινωνίες, όπως πχ της... Νέας Ιερισσού να μετατρέπονται σε άντρο καταπάτησης κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομιμότητας.

Να είμαστε σοβαροί. Μέσα στα τόσα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα δεν είναι για να βάζουμε νέα βάσανα στο κεφάλι μας.

Παρακαλείται η Ελληνική Κύβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη... τις ιδέες του "Forward Thinker" της Ιερισσού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις