Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ... ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΕΟ???

Αντε, ας υποθέσουμε ότι "φεύγει" το νερό... Που θα πάει;;;;
Θα πετάξει... σαν τη σκόνη;;;

Όλα τα είχαμε ακούσει από τους λαλήσαντες «οικολόγους» που κατοικοεδρεύουν στην Ιερισσό, αλλά ότι θα έκαναν ανοικτή συνέλευση γιατί... «σε 10 μέρες, όπως λένε θα εξαφανιστεί το νερό του Κακάβου, από το οποίο υδροδοτείται η Ιερισσός», ειλικρινά ήταν κάτι που μόνο εκείνοι (ευτυχώς) θα μπορούσαν να είχαν φανταστεί.


 500.000 κ.μ. νερού είναι οι ανάγκες μας κάθε χρόνο, από τα 13.000.000 κ.μ. που συνολικά διαρρέουν ρέματα και χείμαρρους, πριν χυθούν τα 12.500.000 κ.μ.στη θάλασσα. Μέχρι τώρα, Δόξα τω θεό, δεν τα καταφέρανε... να διψάσουμε. 

Πως λοιπόν θα συμβεί αυτό και γιατί; Και που θα πάει το νερό που θα εξαφανιστεί, όπως λένε; 


Αυτοί οι αποδεδειγμένα επικίνδυνα επιτήδειοι, τι ακόμη θα σκαρφιστούν για να πείσουν τον ταλαιπωρημένο από τις... προφητείες τους κόσμο της Ιερισσού;


Τα "προφητικά" τιτιβίσματα... ξέρουν!
Θα ρουφήξουν το νερό με γιγαντιαία καλαμάκια Κύκλωπες, Τιτάνες, ή Εξωγήινοι; 

Αυτό το νερό θα δε υποκύψει στους νόμους της βαρύτητας; Από τα υψηλότερα υδροφορικά στρώματα δε θα καταλήξει στα χαμηλότερα, πριν καταλήξει στη θάλασσα; Θα καταργήσουν... και τη βαρύτητα για το καλό του «αγώνα» τους; 

Ή στη γυάλινη σφαίρα τους... είδαν λήξη των βροχών και μακρά περίοδο ξηρασίας;


Σίγουρα απαιτείται κάτι το συνταρακτικό για να επαναφέρουν σε «κατάσταση αναβρασμού»τη μουδιασμένη κοινωνία της Ιερισσού, όμως αυτή η επινόηση είναι τόσο νοσηρή, που ξεπερνάει κατά πολλή και την αλήστου μνήμης πλάνη με το «περίφημο νερό του Καματερού». 

Όσο υπήρχε εκείνη... η θαυματουργή πηγή στην Κω, που ξεσήκωσε το πανελλήνιο στα τέλη της δεκαετίας του '70, άλλο τόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς νερό η ΒΑ Χαλκιδική. 


 Αν απειλείται από κάτι το παραλιακό μέτωπο της ΒΑ Χαλκιδικής είναι από τις απώλειες εσόδων στους επαγγελματίες του τουρισμού και των χώρων μαζικής εστίασης, λόγω διαρροών τουριστών, που θα έχουν απόλυτο δίκιο να μην θέλουν να παραθερίσουν σ’ ένα μέρος, που περισσεύει... η λάσπη και δεν υπάρχει... σταγόνα νερό για να την ξεπλύνει.


Επιτέλους, η πολιτεία και οι επίσημες αρχές και φορείς της Χαλκιδικής, ας σταματήσουν να σκέφτονται το πολιτικό κόστος

Αν οι λαλήσαντες... οικολόγοι συνεχίσουν σ’ αυτό το μοτίβο, το κοινωνικοοικονομικό κόστος που θα πέσει στους ώμους των υπολοίπων κατοίκων του παραλιακού μετώπου, από το ερχόμενο φθινόπωρο, ποιος θα το αναλάβει;;;

 Ο... αρχέγονος ακτιβιστής και οι 40 ακόλουθοι του;  Χλωμό...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις