Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

monada nerou mademH προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί δομικό στοιχείο της δραστηριότητας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Η εταιρεία επενδύει σε πρωτοποριακή τεχνολογία και εφαρμόζει περιβαλλοντικά απόλυτα συμβατές μεθόδους εξόρυξης και κατεργασίας μεταλλευμάτων
. Επίσης, έχει εντάξει στον οικονομικό της σχεδιασμό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Στρατωνίου, η οποία έχει υποστεί στο παρελθόν - λόγω έλλειψης περιβαλλοντικού νομοθετικού πλαισίου - μεγάλη επιβάρυνση.
Συγκεκριμένες Περιβαλλοντικές Επεμβάσεις:
  1. Αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης νερών μεταλλείου
    α) Νέα Μονάδα Νερού
    β) Κλείσιμο στοών με λιθογόμωση
    γ) Βελτιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης μεταλλευτικών αποβλήτων
  2. Καθαρισμός λίμνης τελμάτων Ολυμπιάδας
  3. Πρόγραμμα αναδάσωσης
  4. Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων και μεταλλείων
  5. Αποκατάσταση τοπίου και διευθέτηση ρεμάτων

Το επενδυτικό σχέδιο που έχει εγκριθεί στο περιβαλλοντικό και στο τεχνικό του μέρος, προβλέπει μια ενιαία και αδιαίρετη επένδυση, με επεμβάσεις ανάπτυξης σε υφιστάμενες μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και σε νέα κοιτάσματα. Επίσης, προβλέπει την πλήρη απομάκρυνση και αποκατάσταση όλων των παλαιών χώρων απόθεσης μεταλλευτικών υλικών στην ευρύτερη περιοχή των Μεταλλείων Κασσάνδρας. 
Σύμφωνα με την αρχή της περιβαλλοντικής ευθύνης έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή ύψους 50 εκ. ευρώ, ως ασφαλιστική κάλυψη για την τήρηση όλων των περιβαλλοντικών όρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις