Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ...

Είναι αλήθεια, ότι στη θέα της συγκεκριμένης γελοιογραφίας αποσυμπιέστηκαμε αρκετά. 
Κοινώς, γελάσαμε με την ψυχή μας με το ευφυές σενάριο, που... σκάρωσε ο εμπνευστήςτης για να συνδέσει την εν λόγω αμφιλεγόμενη διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και τα πρόσφατα
δυσάρεστα συμβάντα με πρωταγωνιστές κατοίκους από το Παλαιοχώρι και την Ιερισσό.
Νομίζουμε, ότι το σενάριο αυτής της γελοιογραφίας, ανεξαρτήτως αν κάποιους τους ευχαριστεί ή τους δυσαρεστεί, θα πρέπει να το προχωρήσουμε ορισμένα βήματα παραπέρα και να το εκλάβουμε, ως αφορμή ανακωχής μεταξύ όσων θέλουν και δε θέλουν την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να σπάσει αυτό το ταμπού των χωριών "στρατόπεδο", "άντρο","σφηκοφωλιά", όπου όσοι έχουν πάρει ανοικτά θέση υπέρ ή κατά της μιας και της άλλης πλευράς αποφεύγουν συνειδητά να πατήσουν το πόδι τους για να γλιτώσουν είτε από τη χλεύη, είτε από μια πιθανή απόπειρα χειροδικίας σε βάρος τους.

Για παράδειγμα θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικό και ωφέλιμο κάποιοι κάτοικοι πχ της Ιερισσού αντί να τραβιούνται για... ακτιβισμό στις Σκουριές ή να περνούν με τα αυτοκίνητα τους μέσα από το Παλαιοχώρι και να φωτογραφίζουν σπίτια (!!!), να πάνε και να καθίσουν σ' ένα καφέ του χωριού και να συζητήσουν με τους κατοίκους του, χωρίς τις γνωστές προκαταλήψεις, καχυποψίες και ταμπέλες που λέγονται και ακούγονται εκατέρωθεν.

Το αντίστοιχο σκηνικό φυσικά να επαναληφθεί και από κατοίκους του Παλαιοχωρίου σ' ένα αντίστοιχο καφέ της Ιερισσού. Και αυτό να μεταδοθεί σαν καθημερινή πρακτική και στα υπόλοιπα χωριά.

Να επουλωθούν οι πληγές που δυστυχώς έχουν ανοίξει από τη μια στιγμή την άλλη δε γίνεται.

 Να δρομολογηθεί όμως μια προσπάθεια με την προσδοκία να τελεσφορήσει έξω από πάσης φύσεως καπέλα και σκοπιμότητες, θα μπορούσε να γίνει.

Σίγουρα όμως δε γίνεται μέσουσης μια τόσο δύσκολης συγκυρίας να διαιωνίζεται το μίσος και ο διχασμός.

Γνωρίζουμε ,ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μπορεί να ακούγεται από απίθανο μέχρι και ουτοπικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο γιατί πρέπει να "φαγωθεί" πολύς εγωισμός και υπερηφάνεια από τη μέση.

Από το φαγώνονται όμως αδέρφια, συγγενείς και φίλοι, χίλιες φορές να φαγωθεί ο ψευτοεγωισμός και η υπερηφάνεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις