Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο ! ! !

Σήμερα, ημέρα εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, κατά τη Θεία Λειτουργία, ο πάτερ Πέτρος, ιερέας στο Ιερό
Προσκύνημα της Παναγίας, στη Μεγάλη Παναγία, στον Δήμο Αριστοτέλη, στη ΒΑ Χαλκιδική, εξέφρασε ένα παράπονο, για όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για το πρόσωπό του και μας ενημέρωσε σχετικά με τις κατηγορίες που κάποιοι εξαπέλυσαν, αβάσιμα και αναίτια, εναντίον του.
Πιο συγκεκριμένα . . .
Εξαιτίας του γεγονότος ότι η Αγία Τράπεζα και το Ιερό Κουβούκλιο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας, ξύλινης κατασκευής και ηλικίας 150 ετών περίπου, είχαν υποστεί τη φθορά του χρόνου και των διαβρωτικών παραγόντων (σκουλήκι και υγρασία), ήταν επιβεβλημένη η λήψη μέτρων διότι ήταν ενδεχόμενη η πλήρης κατάρρευσή τους.
Αφού αξιολογήθηκε η κατάσταση ως κρίσιμη και επείγουσα, έγιναν οι δέουσες ενέργειες του ιερέα προς την οικεία Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, και ακολούθως προς την αρμόδια δημόσια, κρατική, υπηρεσία, και αποφασίστηκε η αντικατάσταση της Αγίας Τράπεζας και η συντήρηση του Ιερού Κουβουκλίου.
Προγραμματίστηκαν και εκτελέστηκαν οι απαιτούμενες εργασίες. Αφαιρέθηκαν η Αγία Τράπεζα και το Ιερό Κουβούκλιο προκειμένου να αντικατασταθεί και να συντηρηθεί αντίστοιχα το καθένα από αυτά.
Όταν κάποιοι είδαν ότι λείπουν η Αγία Τράπεζα και το Ιερό Κουβούκλιο αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει . . .
Αντί να ρωτήσουν τον καθ' ύλην αρμόδιο, τον ιερέα του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας, άρχισαν τις ικασίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν τελικά στην κατηγορία ότι . . . δήθεν ο Ιερέας έκλεψε την Αγία Τράπεζα και το Ιερό Κουβούκλιο, μεγάλης αξίας, αρχαιολογικής και υλικής. Σύμφωνα με τον ιερέα του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας, την κατηγορία αυτή προς το πρόσωπό του διαμόρφωσε και διέδωσε η ηγεσία της δημοτικής αρχής, η οποία αναξίως διοικεί τον τόπο.
Εξαιτίας αυτής της κατηγορίας, κινητοποιήθηκαν δημόσιες αρχές, οι οποίες, αφού έκαναν έρευνα, διαπίστωσαν την αλήθεια, η οποία ήταν, όπως προαναφέρθηκε, ότι η Αγία Τράπεζα θα έπρεπε να αντικατασταθεί, διότι ήταν εντελώς σάπια, χαρακτηριστικά κάποια είπε ότι "την έπιανες και γινόταν αλεύρι", και το Ιερό Κουβούκλιο θα έπρεπε να συντηρηθεί, όπως και έγινε.
Εχθές, τελέστηκε ειδική τελετή επί σαλευθείσης Αγίας Τράπεζας και όλοι είδαμε το συντηρημένο Ιερό Κουβούκλιο, το οποίο απεικονίζεται και στη συνημμένη φωτογραφία, λαμπερό και μεγαλόπρεπο, και την νέα, Αγία Τράπεζα, μαρμάρινη ώστε να αντέξει στους διαβρωτικούς παράγοντες.
Επισημαίνεται ότι η συντήρηση του Ιερού Κουβουκλίου έγινε με σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές χρυσεπένδυσης και η διάρκεια ζωής του εκτιμάται πλέον σε 500 χρόνια, συν Θεώ.
Το κόστος της συντήρησης του Ιερού Κουβουκλίου και της αντικαταστάσης της Αγίας Τράπεζας ανήλθε, σύμφωνα με τον πάτερ Πέτρο, στις 13.000€, εκ των οποίων κατέβαλε μόλις τα 1.000€, καλώντας της απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Ζουμπά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον κ. Μητροφάνη, να καταβάλλουν τα υπόλοιπα χρήματα, ώστε να πεισθούν ότι όλα είναι στη θέση τους.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Ζουμπά, εκτός από το ότι έχει ποταπή συμπεριφορά, αποδεικνύεται ότι δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο ! ! !
Αυτά προς ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, ως προς τη συμπεριφορά και τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κ. Ζουμπά . . .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις