Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΜΑΖΙ?

Στο ιστολόγιο net.xekinima.org δημοσιεύτηκε πριν 4 μέρες ένα σχόλιο που αφορά τον τρόπο που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή την αποκομιδή απορριμάτων από μπλε και πράσινους κάδους στον οικισμό της Ουρανούπολης.

Σύμφωνα με την φωτογραφία που συνοδεύει την δημοσίευση είναι κοινή! Ένα απορριμματοφόρο δηλαδή συλλέγει μαζί τα κοινά σκουπίδια μαζί με τα ανακυκλώσιμα προπαραμονή Δεκαπενταύγουστου!

Μάλιστα σύμφωνα με το ιστολόγιο δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική, που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τους λόγους και τα αίτια που την κατέστησαν επιλέξιμη.

Να μην λησμονούμε πως αυτή την χρονική στιγμή η Ουρανούπολη είναι γεμάτη τουρίστες από χώρες πχ. Γερμανία όπου η ανακύκλωση είναι η καθημερινότητα εδώ και δεκαετίες και όχι εξαίρεση όπως συμβαίνει στην χώρα μας. 

Πέρα από το γεγονός της έκθεσης και της πιθανής συγκαταλογής μας από αυτούς τους επισκέπτες στους καταλόγους τριτοκοσμικών χωρών, προκαλεί και απογοήτευση στους δημότες.

Η ανακύκλωση έχει και έναν κόπο, που θα πρέπει να αξιολογείται αναλόγως, με τον τρόπο που γίνεται ακόμη στην χώρα μας. Χώρια ότι αυτές οι εικόνες διαδραματίζονται επί των ημερών μιας δημοτικής αρχής εγνωσμένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας. 

Για να διαβάστε το σχετικό άρθρο κάντε κλικ εδώ.

https://politesaristoteli.blogspot.com/2018/08/blog-post_18.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις