Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" μετά την ανάκληση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές από το ΥΠΑΠΕΝ προσφύγει στη δικαιοσύνη και ειδικότερα στο ΣτΕ.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της ισχύς της υπουργικής απόφασης, η οποία σύμφωνα με το capital.gr βασίζεται σε καταγγελία του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" βάσει της οποίας αναφέρεται ότι "έχουν υποβληθεί ανακριβή στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του γηπέδου ιδιοκτησίας του φορέα του έργου, καθώς και την  αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα αυτού".


Είναι βέβαια απορίας άξιο πως η κυβέρνηση βασίστηκε για την απόφαση της σε τέτοιο "έδαφος" όταν όλες οι αιτιάσεις του antigoldgr.org που αποτελούσαν το κύριο σώμα και των 3 προσφυγών που κατατέθηκαν στο ΣτΕ επί του επενδυτικού σχεδίου τα τελευταία 3 χρόνια απορρίφθηκαν και οι 3 με τις δυο τελευταίες μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Μια απόφαση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζομένων, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως ανέφεραν και στηνανακοίνωση που εξέδωσαν προ ολίγου.

Πάντως μια πρόγευση της σημερινής υπουργικής απόφασης έδωσε σε χθεσινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος της "Αυγής" Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: "δεν πρόκειται ο Λαφαζάνης να περάσει τις Σκουριές και το Ελληνικό".


Δείτε τη δήλωση αυτή στο βίντεο που ακολουθεί:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις