Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΙ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


Οριστικό λουκέτο μπαίνει στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών τουΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Νέα Μουδανιά στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου για την αναδιάρθρωση των τμημάτων Ανώτατης εκπαίδευσης «Αθηνά».
Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το ΤΕΙ Ν.Μουδανιών είχε διαφανεί από το 2011, επί
υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών ιδρύθηκε από το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, με έδρα τα Νέα Μουδανιά και πρωτολειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2000, όταν υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο Χρήστος Πάχτας και δήμαρχος Μουδανιών ο Απόστολος Δαλαμπίρας.

Η Ίδρυση και λειτουργία του νέου αυτού τμήματος χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους στα πλαίσια του Β΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ). Τον Ιανουάριο του 2009 εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, η μετονομασία του σε Τμήμα Υδάτινου Περιβάλλοντος αναδεικνύοντας το ως το μοναδικό Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την παροχή εκπαιδευτικού έργου στις Επιστήμες του Υδάτινου Περιβάλλοντος, στη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.
Από το 2005 έως σήμερα έχουν αποφοιτήσει 124 άτομα, ενώ κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος φοιτούν περίπου 100 νέοι φοιτητές.

Του Θοδωρή Δούκα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις