Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕΘ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΧΕΠΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο του Έκτακτου Ταμείου Αρωγής που συνέστησε για την συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η Ελληνικός Χρυσός παρέδωσε υπερσύγχρονη φορητή ακτινολογική μονάδα και έξι φορητούς αναπνευστήρες ενισχύοντας την ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής αντίστοιχα 

Η Ελληνικός Χρυσός συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συστήνοντας άμεσα έκτακτο ταμείο αρωγής με το οποίο χρηματοδότησε πρωτοβουλίες στήριξης που ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και τις υγειονομικές υποδομές του Δήμου Αριστοτέλη απέναντι στην πανδημία του Covid-19.

Το ταμείο αρωγής που συνέστησε η εταιρεία τροφοδότησε ένα ευρύ φάσμα έκτακτων δράσεων προσφέροντας πολυεπίπεδη στήριξη στο ΕΣΥ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι δωρεές μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, με συνολική αξία άνω των €110.000. Η παράδοσή τους πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, παρουσία της διοίκησης των νοσοκομείων, ιατρικού προσωπικού και εκπροσώπων της Ελληνικός Χρυσός, ολοκληρώνοντας την αποστολή του έκτακτου ταμείου αρωγής που αφορά στην πρώτη περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι με δωρεές άνω των 50.000 ευρώ η Ελληνικός Χρυσός ενίσχυσε, επιπλέον, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάουτον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας για την εισαγωγή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας,  το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για την στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη,καθώς και την μη κερδοσκοπική εταιρεία Συμμαχία για την Ελλάδα, που συγκέντρωσε πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του ΕΣΥ πανελλαδικά.

Η αποστολή του Ταμείου Αρωγής Ελληνικός Χρυσός συμπεριέλαβε μια σειρά ενεργειών χρηματικής και υλικής ενίσχυσης των δομών υγείας των Δήμων Αριστοτέλη και Πολυγύρου, που ξεπέρασε τα 30.000 ευρώ, καλύπτοντας τα έξοδα απολυμάνσεων για πλήθος δημόσιων κτηρίων και παρέχοντας απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας σε φορείς υγείας και νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες.

Σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μόλυβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2003 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα: Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, Μεταλλείο Ολυμπιάδας, Έργο Σκουριών. Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση 1.600 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας. Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις