Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Για κλάματα οι εκφραστές του αν-ίσχυρου Αριστοτέλη

Η ανυπαρξία επιχειρημάτων και η αδυναμία απολογίας των εκφραστών της περιόδου ενός αν-ίσχυρου Αριστοτέλη, που σχεδίαζε χωρίς να υλοποιεί, που στερούσε εκατομμύρια από την κοινωνία κατ` επιλογή, που θεωρούσε τον τουρισμό... χαμένη υπόθεση για τους πολλούς και δίχαζε τους δημότες άλλοτε σε βόρειους και νότιους και άλλοτε σε φιλοεταιρικούς και μη, τους ωθεί ανά τακτά διαστήματα να εκτίθενται με αποκαλυπτικά -για τους εαυτούς τους- εφευρήματα.

Πέντε χρόνια αδιαφορούσαν για τους ανεξέλεγκτους μπαζότοπους συμβάλλοντας στην επέκτασή τους. Τώρα  αντιπολιτεύονται αναζητώντας όσους δεν αποκαταστήσαμε μέσα σε λίγους μήνες.

Υπερηφανεύονταν ότι έφτιαξαν γήπεδο σε βάλτο της Αμμουλιανής, και τώρα καταγγέλλουν τη νέα Δημοτική Αρχή, επειδή το γήπεδο... βουλιάζει στον βάλτο με κάθε καταιγίδα!

Αναζητούν τόσο απελπισμένα αφορμές αντιπολίτευσης, που συμπορευόμενοι οι ίδιοι με χειροκροτητές της θλιβερής Συμφωνίας των Πρεσπών, εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή ότι καθυστέρησε να αναδείξει το «μακεδονικό» («σκοπιανό» είναι κύριοι). Θα τους δούμε, όταν έρθει το ψήφισμα καταδίκης που οφείλει η γη του Μακεδόνα Αριστοτέλη, τον Οκτώβριο με αφορμή την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα.

Άφησαν άδεια ταμεία, χαρίζοντας ταυτόχρονα εκατομμύρια ευρώ στην μεταλλευτική εταιρεία, με τα οποία θα μπορούσαν να αφήσουν έργο, αντί για... συνθήματα. Τώρα ασκούν αντιπολίτευση στα δέντρα! Αυτά που φυτεύουμε, μεταφέροντας τη δαπάνη στην μεταλλευτική εταιρεία.

Πολλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε (ακόμα και για το Σπίτι του Ζορμπά μόνο “γκρίνια” είχαν κάποιοι), για να μη θεωρούν ότι η αδιαφορία απέναντι σε ψεύδη, συκοφαντικά υπονοούμενα και φαντασιοπληξίες αποτελεί αδυναμία.

Τους ενημερώνουμε ότι ο φόρτος εργασίας για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που άφησαν και να αλλάξει η συνολική προοπτική του τόπου, μα και η προσήλωσή μας στην ενότητα των πολιτών και στον ενιαίο χαρακτήρα του Δήμου, δεν αφήνουν χρόνο για ανούσιες αντιπαραθέσεις που αποσκοπούν στον διχασμό και στην απόκρυψη των ευθυνών της προηγούμενης διοίκησης. Το τελευταίο παράδειγμα, περί WiFi, εκτός από μνημείο φαντασιοπληξίας και ψεύδους, συνιστά και ομολογία του  διχαστικού λαϊκισμού τους!

Αυτά που ενδεχομένως... σκέφτονταν, τα χαρακτηρίζουν σχέδιο, που ουδέποτε υπήρξε. Εκτός αν εννοούν την ελλιπή διαδικασία που χρειάστηκε να διορθώσουμε εξ αρχής!  Ομολογούν δε μέσα στα ψεύδη τους, ότι ακόμα κι αν είχαν σχέδιο, θα αφορούσε μόνο τον μισό Δήμο, επειδή θεωρούν πως τουρισμός και επιχειρηματικότητα υπάρχουν μόνο εκεί. Έχουμε ήδη αποδείξει το αντίθετο, αλλά δεν εννοούν να το αποδεχτούν. Σε κάθε περίπτωση το μόνο σχέδιο για WiFi στον Δήμο Αριστοτέλη, φέρει την υπογραφή της σημερινής Διοίκησης, για την έδρα του Δήμου και τις έδρες Δημοτικών Ενοτήτων. Και βέβαια, η επέκταση σε άλλες κοινότητες, είναι δεδομένος στόχος της επόμενης φάσης.

Κατανοούμε την αδυναμία τους να διαχειριστούν το γεγονός ότι αυτή η Δημοτική Αρχή καθιερώνεται στη συνείδηση των πολιτών λόγω του επαγγελματικού τρόπου με τον οποίο χειρίζεται το θέμα της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του τόπου.

 

Χαιρόμαστε που διασκεδάζουν μεταξύ τους με τις επιλογές τους οι εκφραστές του παλιού αν-ίσχυρου Αριστοτέλη.  Γιατί στην πραγματικότητα οι ίδιοι είναι για κλάματα. Ας συνεχίσουν να παρουσιάζουν θεωρίες και φαντασία. Εμείς θα επιμείνουμε να τους μαθαίνουμε πως υλοποιείται έργο...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις