Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ποιοι και γιατί χρησημοποιούν τα αυτοκίνητα του Δἠμου Αριστοτέλη;

Κατόπιν καταγγελιών που δέχθηκε το ΟΛΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σχετικά με την κίνηση -κυκλοφορία οχημάτων  του Δήμου
Αριστοτέλη   προέβη στην έρευνα του όλου θέματος.
Συγκεκριμένα οι εν λόγω καταγγελίες αφορούν την κυκλοφορία  οχημάτων του Δήμου και του Δημόσιου τομέα πέραν του κανονικού χρόνου λειτουργίας του προσωπικού σε καθημερινή βάση και εκτός των ορίων του Δήμου  όπως αυτό προβλέπεται σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις.

Μετά την έρευνα του ΟΛΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,την οποία και θα σας παρουσιάσουμε σε επόμενο ρεπορτάζ και με φωτογραφικό υλικό, παρατηρήθηκε καθημερινή παραβίαση του νόμου λειτουργίας των αυτοκινήτων του Δήμου Αριστοτέλη ακόμη και από τους ίδιους τους Αντιδημάρχους άλλοτε με καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου όχι μόνο εκτός ορίων του Δήμου αλλά και εκτός Νομού και άλλοτε με παραποίηση του αυτοκινήτου.
 Παρακάτω σας παραθέτουμε το νόμο που αναφέρεται στην ορθολογική και νόμιμη χρήση των προαναφερόμενων οχημάτων.

΄Αρθρο 9 Κίνηση αυτοκινήτων.

1. Τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών της απόφασης αυτής πρέπει:
α. Να είναι εφοδιασμένα κατά την κυκλοφορία τους με διαταγή πορείας και δελτίο κίνησης.
β. Να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
γ. Να μην κινούνται τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες εκτός αν υφίστανται επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες που επιβάλλουν την εξαίρεσή τους από τον περιορισμό αυτό και πάντοτε με έγκριση της αρμόδιας αρχής.
δ. Να μην κινούνται εκτός των ορίων της διοικητικής περιφέρειας ή της ζώνης ευθύνης στην οποία ασκεί τα καθήκοντά του το εξυπηρετούμενο πρόσωπο ή η υπηρεσία.

ε. Να μην οδηγούνται από άλλον εκτός από τον υπεύθυνο οδηγό ή από αυτόν στον οποίο κατ` εξαίρεση παρασχέθηκε η έγκριση για οδήγηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου (άρθρο 19 παρ.4 του Ν.2503/1997 και άρθρο 1 παρ. 1Α, περίπτ. 15 Ν.2647/98).
στ. Να μη μεταφέρουν πρόσωπα και πράγματα άσχετα προς την υπηρεσιακή αποστολή ή μέλη οποιωνδήποτε οργανώσεων ή συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα των εξυπηρετουμένων προσώπων ή των ίδιων των οδηγών.
ζ. Να μην κυκλοφορούν κάθε φορά, που λόγω αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της πρωτεύουσας, ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της ελληνικής επικράτειας επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα στην κίνηση γενικά των οχημάτων.
η. Να μην αντικαθίστανται οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τα πρόσωπα των άρθρων 2 και 3 της παρούσας με πινακίδες του τίτλου της θέσης τους, παρά μόνο σε επίσημες τελετές και δεξιώσεις, εφόσον τα πρόσωπα αυτά το επιθυμούν.
2. Από τους περιορισμούς των περιπτώσεων γ` και δ` της παρ. 1 του παρόντος άρθρου εξαιρούνται τα αυτοκίνητα:
α. Της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
β. Της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
γ. Της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
δ. Τoυ Υπουργείου Άμυνας .
ε. Των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και Περιφερειών.
στ. Των Προέδρων των Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των Νομαρχών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των Νομαρχών Διαμερισμάτων και Επάρχων.
ζ. Τα διωκτικά αυτοκίνητα του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠ.Ε.Ε – Τελωνεία), που έχουν αποστολή τον έλεγχο διακίνησης αγαθών ή τη δίωξη λαθρεμπορίου και ναρκωτικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
η. Τα χρησιμοποιούμενα για την άσκηση αγορανομικών ελέγχων.
θ. Τα μεταφέροντα ασθενείς ή τραυματίες.
ι. Τα χρησιμοποιούμενα για αντιμετώπιση επειγόντων εκτάκτων περιστατικών (π.χ. πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες).

Θα επανέλθουμε με αποκλειστικό ρεπορτάζ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις