Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

"Ξηλώνει" τις μόνιμες ομπρέλες και ξαπλώστρες η δημοτική αρχή στο Μαρμαρά Χαλκιδικής


Να συνετίσει τους δημότες που τοποθετούν ομπρέλες και καρέκλες στις παραλίες
τις οποίες και δεν αφαιρούν όταν αποχωρούν από την παραλία, προσπαθεί η Δημοτική Κοινότητα του Ν. Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η κοινότητα προειδοποιεί ότι συνεργεία της θα προχωρούν σε ξαφνικούς ελέγχους και απομάκρυνση των αντικειμένων που αφήνουν πολλές φορές λουόμενοι στην παραλία.
Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς σε διάφορες ακτές τοποθετούνται μόνιμα στον αιγιαλό ομπρέλες, καθίσματα και ξαπλώστρες, τα οποία μάλιστα οι λουόμενοι κλειδώνουν με αλυσίδα για να μη κλαπούν ή για να μην απομακρυνθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες. 
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Σύμφωνα με την ΚΥΑ(11-05-2017) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1636'/Β'/2017 οι Δήμοι νομιμοποιούνται να απομακρύνουν τις ομπρέλες που παραμένουν και τη νύχτα κλειδωμένες ή όχι, χωρίς να χρησιμοποιούνται, θεωρώντας τις εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου των ακτών».
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Κατόπιν τούτου σε απροειδοποίητη ημέρα και ώρα συνεργείο της Δ.Κ Νέου Μαρμαρά θα προβεί στην απομάκρυνση των παραπάνω αντικειμένων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις