Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

ΜΥΡΙΣΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ... #SKOURIES?

Είναι τρις (τρεις φορές) παρατηρημένο πως κάθε φορά που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είτε ως
κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση ετοιμάζονται γα εκλογική αναμέτρηση, ανεβάζουν σταδιακά τους τόνους στο ζήτημα της επένδυσης των Σκουριών.

Ως αντιπολίτευση είναι τοις πάσι γνωστό πως το είχαν κάνει σημαία. Άλλωστε αρκετοί σημερινοί βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στελέχη των κομμάτων παρέλασαν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 για να πάρουν το χρίσμα ή το βάπτισμα του πυρός.

Αντίστοιχα, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη των ηνίων της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ μέχρι και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, που έμεινε στην ιστορία για το "ΟΧΙ" που ο κ. Τσίπρας έκανε "ΝΑΙ", είχαμε τον κ. Λαφαζάνη μαζί με τον κ. Τσιρώνη να δηλώνουν δημόσια σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και ακτιβιστέςτην αντίθεση τους με την επένδυση και την αναζήτηση νομικών όπλων για να την σταματήσουν. 

Αυτή η δυσανεξία της τότε ηγεσίας του ΥΠΕΝ στην επένδυση μεταφράστηκε σε συνεχείς ανακλήσεις αδειών υλοτόμησης με αποτέλεσμα και το έργο στις Σκουριές να παγώνει και εργαζόμενοι σε εργολαβίες να μένουν χωρίς εργασία μέχρι το δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Μετά, το "ΟΧΙ" που έγινε "ΝΑΙ" ήρθε και ο ανασχηματισμός. Ο κ. Λαφαζάνης εφυγε ο κ.Σκουρλέτης ήρθε αλλά δεν άλλαξε τίποτα σ΄ότι αφορά την επένδυση. Ήρθαν τα χειρότερα, καθώς μια μέρα πριν ο Αλεξης Τσίπρας ανακοινώσει στις 20 Αυγούστου την νέα προσφυγή στις κάλπες, ο νέος τότε υπουργός περιβάλλοντος πριν καλά καλά ζεστάνει την θέση του και ενημερωθεί για τα καυτά ζητήματα του χαρτοφυλακίου του ανακοίνωσε την ανάκληση αδειών σε όλο το έργο των Σκουριών και της Ολυμπιάδας...

Προχθές, και ενώ έχει περάσει 1 και πλέον μήνας από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, κατά το οποίο δικαιώθηκε η επενδύτρια εταιρεία πως δεν προβαίνει σε κάποια μονομερή αλλαγή της σύμβασης και η πολιτεία από την πλευρά της δεσμεύτηκε δημοσίως για την διασφάλιση όλων αυτών των παραμέτρων που θα οδηγήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις την εταιρεία στηνπαραγωγή καθαρών μετάλλων στην Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης στην συνάντηση που είχε με τον CEO της Eldorado Gold George Burns αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε σκοπεύει το υπουργείο να δώσει τις άδειες, που αναμένονται από το 2016 για τις Σκουριές. 

Άδειες που χρειάζονται για να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός που απαιείται για να χρηματοδοτηθεί χωρίς καμία διακοπή το υπόλοιπο έργο.

Με αυτή του στάση ο κ. Σταθάκης αυτό που κατάφερε ήταν να δώσει αντι για ασφάλεια σ' αυτούς που έχουν επενδύσει ήδη 1 δις δολάρια στην Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν ακόμη 1 δις σε Χαλκιδική και Θράκη κάνοντας προσλήψεις 1.300 και πλέον ανέργων, μια νέα αίσθηση κυοφορούμενης καθυστέρησης για λόγους που έχουν σχέση ενδεχομένως ΜΟΝΟ με τον κακό μας τον καιρό, σίγουρα όμως όχι με την επένδυση και τις κατασκευαστικές ή τεχνικές παραμέτρους της.

Αυτές οι παράμετροι είναι το αιώνιο πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να την φρενάρουν, καθώς έχουν επιλέξει αυτό το θέμα ως το εναπομείναν "φύλλο συκής" για όσα έχουν αποτύχει σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Μένει να δούμε, αν αυτή η στάση του ΥΠΕΝ είναι ο προπομπός μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης ενόψει, με τις Σκουριές κι αυτή τη φορά σε ρόλοπροεκλογικού "φετίχ"...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις