Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΤΟΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ»

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 2 Δεκεμβρίου 2016, τα Σωματεία μας κατέθεσαν στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκιδικής, ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ, για τα παρακάτω θέματα που αφορούν τους συναδέλφους μας:
  • Επανυπολογισμός αποδοχών ημερών αδείας και επιδόματος αδείας.
  • Καταβολή bonus και στους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας Ορισμένου Χρόνου
  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε πρώην εργαζόμενους της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, οι οποίοι στο παρελθόν συμμετείχαν στα προγράμματα κατάρτισης και επανειδίκευσης του ΟΑΕΔ.
Η αιτία της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ήταν, η αδικαιολόγητη άρνηση της εταιρείας, (ακόμη και να συζητήσει!!!), την σύσταση κοινής επιτροπής (επιχείρησης και σωματείων), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποκλίσεις από την καταβολή των επιδομάτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και την επίλυση των αριθμ. 2 & 3 αιτημάτων μας.
Η συζήτηση της Εργατικής Διαφοράς, μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και της Επιθεώρησης Εργασίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/12/2016 στην έδρα της Επιθεώρησης, στον Πολύγυρο.
Οι διοικήσεις των Σωματείων μας, με τη συμμετοχή του Προέδρου τους Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής κ. Χρήστου Εφραιμίδη, υποστήριξαν με σαφήνεια τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, προσδοκώντας και στην επίλυση τους, μετά την απόφαση που θα εκδοθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, γνωστοποιήσαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο προς τους εκπροσώπους της εταιρείας ότι, δεν εξυπηρετεί καμία πλευρά η ρήξη στις σχέσεις μας και ότι επιθυμούμε, όλες οι διαφορές μας, να επιλύονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και με κοινά αποδεκτούς όρους και προϋποθέσεις.
Τυχόν αγνόηση των υπομνήσεών μας, (γραπτών ή προφορικών), ΔΕΝ πρόκειται στο εξής να γίνει αποδεκτή και η ευθύνη θα βαρύνει εκείνους που την επιλέγουν.
Δεν μπορούμε ωστόσο να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός, ότι κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν απόψεις και κρίσεις των εκπροσώπων της εταιρείας, οι οποίες (πιστεύουμε), ότι ΔΕΝ εκφράζουν τις επίσημες θέσεις της διοίκησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, η «ατυχής» συμπεριφορά, κατά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής κ. Εφραιμίδη, ο οποίος σε όλη την διάρκεια των αγώνων μας, στέκεται διαχρονικά δίπλα μας και στηρίζει όχι μόνο τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.
Τέλος, με αφορμή την χθεσινή εξέλιξη στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι λειτουργοί της οποίας, τιμούν επάξια την αποστολή τους, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ΔΕΝ θα αναγκαστούμε στο εξής να καταφύγουμε σε διαδικασίες, οι οποίες ΔΕΝ εξυπηρετούν τον κοινό σκοπό (τοπικής κοινωνίας, εργαζομένων και εταιρείας), που είναι η ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου και η εν γένει ανάπτυξη της πολύπαθης περιοχής μας.
Προϋπόθεση όμως της κοινής αποστολής, είναι ο αμοιβαίος σεβασμός των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις