Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

"Κάθε φέτος και καλύτερα". Αυτή η ομόφωνη παραδοχή ήταν το επιστέγασμα των φετινών εκδηλώσεων που
διοργανώθηκαν για τον εορτασμό της Αγ. Βαρβάρας στο Στρατώνι.

Πλήθος κόσμου απ' όλη τη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικότερα τα Μαδεμοχώρια συνέρρευσε από νωρίς το πρωί στο Στρατώνι και παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ.Θεόκλητος.



Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιάννης Ποδιώτης, ενώ την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παπάς.

Επίσης το παρών έδωσαν ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος, ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Τσιμπιδάς, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του δήμου Αριστοτέλη Ιερισσού, Μ. Παναγίας, Ολυμπιάδας, Σταγείρων, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου, Αρναίας, Στανού, ο οικοδεσπότης των εκδηλώσεων πρόεδρος του Στρατωνίου κ. Νίκος Ζαγοράκης, αλλα και εκπρόσωποι των τοπικών σωμάτων ασφαλείας, όπως ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής ταξίαρχος Γιώργος Χατζηβασιλειάδης.
Στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στους δρόμους του χωριού συνοδεία του χορευτικού συλλόγου γυναικών Στρατωνίου και των υπολοίπων χορευτικών συγκροτημάτων και ακολούθησε η κεντρική εορταστική εκδήλωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, όπου βραβεύθηκαν από τον πρόεδρο του τοπικού συμβούλιου Στρατωνίου κ. Νίκο Ζαγοράκη, ο πρόεδρος του Άκτωρα κ. Δημήτρης Κούτρας και άλλα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πέτρος Στρατουδάκης και ο γενικός διευθυντής των Μεταλλείων Κασσάνδρας κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος για τη συνολικότερη προσφορά και συμβολή της εταιρείας αλλά και την προσωπική τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της εικόνας του Στρατωνίου.
Ο κ. Κούτρας κατά την βράβευση του θύμισε σε όλους κάτι που που είχε ξεχαστεί. Την πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος το 2004 στους πρώην δημάρχους Σταγείρων - Ακάνθου, Μ. Παναγίας, Αρναίας όπως επίσης και στη τότε Νομαρχία Χαλκιδικής να μπουν με ένα ποσοστό ο καθένας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. "Επί της ουσίας τους προτείναμε συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής. Αρνήθηκαν όμως...".
Οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα ολοκληρώθηκαν με χορό και τραγούδι από χορευτικά συγκροτήματα τόσο από το Στρατώνι όσο και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας (Ν. Μαρμαρά, Βόλβη, Βαλμάδα, Βέροια, Δράμα), ενώ δημοτικά και λαϊκά άσματα τραγούδησε η κ. Ξανθίππη Καραθανάση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις