Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΠΟΡΕΙΑ 42 ΧΛΜ – ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε πορεία 42 χιλιόμετρων, με υψομετρική διαφορά 750 μέτρων, από την Λέσχη μας.
Στην πορεία έλαβαν μέρος  8 μέλη μας από τον Πολύγυρο την Γαλατιστα τα Ν Μουδανιά και την Νικητη όπως επίσης και ο Πρόεδρος μας που πραγματοποίησε την συνολική εποχούμενη υποστήριξη καθ όλη την διάρκεια της .
Η πορεία πραγματοποιήθηκε από την Νικητη μέχρι την Συκιά στην κορυφογραμμή του όρους Ιταμου – Δραγουντελι και διήρκεσε 9 ώρες και 30 λεπτά μαζί με τρεις 20 λεπτές στάσεις , δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη μας να απολαύουν μια φανταστική διαδρομή γεμάτη φυσικό κάλος όπως επίσης να δουν και τον Ιταμο.
Η πορεία έληξε στην έδρα των φιλών μας από την Συκιά την ΟΠΕΔΤ – ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ οπού μας περίμεναν ζεστός καφές και αναψυκτικά , ευχαριστούμε την ΟΠΕΔΤ και ειδικότερα τον Χαράλαμπο Δραμουντανη και τον Νικό Χατζηγιάννη για την φιλοξενία και για όλες τις ανέσεις που μας παραχώρησαν κατά την παραμονή μας.

Μερικές πληροφορίες για το Ιταμο.

O  Ίταμος είναι το σήμα κατατεθέν του ορεινού όγκου της Σιθωνίας , αυτό το δέντρο είναι ηλικίας 2000 και πλέον ετών, είναι χαρακτηρισμένο ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης και έδωσε όνομά του στον ορεινό όγκο της Σιθωνίας.
Ο Ίταμος είναι δέντρο της οικογένειας των ταξιδών, ανήκει στην τάξη των ταξωδών των κωνοφόρων και είναι ο γηραιότερος αντιπρόσωπος της οικογένειας του στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Είναι είδος που φύετε κυρίως στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, γνωστό στους Ινδιάνους αλλά και στην δική μας «θεά» του κυνηγιού, την Άρτεμη, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το δηλητήριο του, ώστε τα βέλη τους να είναι πιο θανατηφόρα στο κυνήγι, μιας και το μόνο μη δηλητηριώδης μέρος του φυτού, είναι το περικάρπιό του.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις